Πειρατική επίθεση σε τάνκερ στον Κόλπο του Άντεν

torm_sofia_peiratiki_epithesi_

Το Torm Sofia, ένα τάνκερ νηολογημένο στη Σιγκαπούρη, κατάφερε να αποκρούσει μια κατά πάσα πιθανότητα πειρατική επίθεση στον Κόλπο του Άντεν, το Σάββατο 28 Ιουνίου.

Το χωρητικότητας 72.660 dwt και κατασκευασμένο το 2005 πλοίο βρισκόταν καθ ‘οδόν από το Sikka της Ινδίας προς τη Νέα Υόρκη, όταν το πλησίασε ένα ταχύπλοο με ενόπλους επί του σκάφους.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της ιδιοκτήτριας εταιρείας Torm Company η επίθεση ματαιώθηκε από τους ένοπλους φρουρούς που βρίσκονταν επί του τάνκερ. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματίες από την πλευρά των μελών του πληρώματος ή των επιτιθέμενων.

“Το πλοίο TORM ήταν σε πλήρη συμμόρφωση με τις Βέλτιστες Πρακτικές Διαχείρισης (Βest Μanagement Πractice – BMP 4). Όλες οι ενέργειες που έγιναν ήταν σύμφωνα με τις διαδικασίες και τους κανόνες για τη χρήση βίας και είχαν ως συνέπεια οι πειρατές να εγκαταλείψουν την προσπάθεια προσέγγισής”, αναφέρει η εταιρεία.

Η Αντιπρόεδρος του Τεχνικού τμήματος της εταιρείας, Tina Revesberch, είπε ότι είναι ικανοποιημένη που ο Φιλιππινέζος πλοίαρχος και το πλήρωμα του ενέργησαν όπως έπρεπε, με αποτέλσμα να είναι όλοι ασφαλείς. Ειδοποιήσεις στάλθηκαν σε μια ομάδα αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στην ξηρά, καθώς και σε όλες τις αρμόδιες (εγχώριες και διεθνείς) αρχές.

Διαβάστε ακόμα