Πέντε αγνοούμενοι και δύο νεκροί εξαιτίας ισχυρής καταιγίδας [video]

storm_

Aρκετά σκάφη ανατράπηκαν λόγω της ισχυρής καταιγίδας που έπληξε το Mobile Bay της Αλαμπάμα.

Μέχρι στιγμής, πάνω από σαράντα άτομα έχουν διασωθεί σε μια συντονισμένη επιχείρηση, ενώ δύο πτώματα έχουν ανασυρθεί από το νερό.

Ο αξιωματικός του Αμερικάνικου Λιμενικού, Duke Walker εξήγησε:

“Σε μια συντονισμένη επιχείρηση, διασωστικά πληρώματα διάφορων φορέων διάνυσαν πάνω από 2.500 τετραγωνικά μίλια ψάχνοντας για επιζώντες και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο απόψε.

“Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεχή βοήθεια του κράτους, τοπικών φορέων και εθελοντών που βοήθησαν άτομα που βρίσκονταν σε κίνδυνο”.

Το Σάββατο, περίπου στις 16: 30 τοπική ώρα, το Λιμενικό των ΗΠΑ έλαβε αναφορές ότι μια ισχυρή γραμμή καταιγίδας είχε χτυπήσει την 57η ρεγκάτα του Dauphin Island. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η καταιγίδα προκάλεσε την ανατροπή πολλών βαρκών.

Ο Susan Kangal, ένας ναυτικός, είπε στο CNN:

“Είναι η χειρότερη καταιγίδα που έχω δει και έφερνε σε τυφώνα. Ήρθε από το πουθενά και είχαμε μια κλήση που μας έλεγε να προχωρήσουμε μπροστά και να σηκώσουμε τα πανιά, όπως και κάναμε”.

Η αναζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη με τα πληρώματα να χρησιμοποιούν πλοία και αεροπλάνα. Σύμφωνα με αξιωματούχους, δεν είναι όλοι οι αγνοούμενοι συμμετέχοντες στην διοργάνωση.

Διαβάστε ακόμα