ΠΕΣΝΑΤ: Αποχαιρετά το συνάδελφο Θανάση Σταματόπουλο

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ, με βαθιά οδύνη αποχαιρετά τον συνάδελφο, Θανάση Σταματόπουλο.

Ο Θανάσης Σταματόπουλος γεννήθηκε το 1932 στο Παλαιοχώρι Γαστούνης. Παιδί αγροτικής οικογένειας, η φτώχεια τον ανάγκασε σε ηλικία 14ων χρονών, να έρθει στον Πειραιά και να μπει στο σκληρό μεροκάματο.

Ο Σταματόπουλος συνέδεσε το όνομά του με την ιστορία του ναυτεργατικού κινήματος, με την ιστορία της ΠΕΜΕΝ. Του σωματείου που κράτησε γερά το τιμόνι του ως Πρόεδρος, με 19 χρόνια ασίγαστης ταξικής δράσης.

Μέχρι το τέλος της θητείας του ως Πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ δεν παρέκκλινε και δεν σταμάτησε ποτέ να πρωτοστατεί σε χιλιάδες αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τα συμφέροντα των ναυτεργατών. Να είναι οργανωτής και πρωτοπόρος των ταξικών αγώνων των ναυτεργατών.

Από την πρώτη στιγμή της απομαχίας του εντάχθηκε στην ΠΕΣΝΑΤ αποτελώντας παράδειγμα για τους παλιότερους και αστείρευτη πηγή έμπνευσης για τους νεότερους συνταξιούχους αλλά και να αποτελεί φάρο για τους εν ενεργεία συναδέλφους.

Σε όλη του την πορεία έδωσε ασίγαστη μάχη ενάντια στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, στα αντιλαϊκά μέτρα και νόμους των αστικών κυβερνήσεων, την εργοδοσία και τους ανθρώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Ο Σταματόπουλος έβαλε ένα γερό και δυνατό λίθο, για να πατήσουν οι επόμενες γενιές, στο δύσκολο δρόμο του αγώνα, για την εκπλήρωση του ιστορικού ρόλου της εργατικής τάξης.

Θα τον θυμόμαστε πάντα και θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι της βαριάς παρακαταθήκης που άφησε πίσω του.

Η ΠΕΣΝΑΤ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του

Φωτογραφίες Άρθρου

Διαβάστε ακόμα