Πετρελαιοκηλίδα από σύγκρουση πλοίων στον Μισισίπι[pics]

sigrousi_ploion

Ένα πλοίο μήκους 229 μέτρων έφυγε από την θέση που είχε αγκυροβολήσει τη Δευτέρα στη Λουιζιάνα και συγκρούστηκε με τουλάχιστον δύο άλλα πλοία καθώς παρασύρθηκε στον ποταμό Μισισίπι και προκάλεσε μια σημαντική διαρροή πετρελαίου, ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα.

Το Privocean, ένα με σημαία Μάλτα πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου, έσπασε το σχοινί της άγκυρας περίπου στις 16:00 κοντά στο Convent, περίπου 45 μίλια δυτικά της Νέας Ορλεάνης, και πολύ γρήγορα συγκρούστηκε με το Texas, ένα ρυμουλκό σκάφος 30 μέτρων που ήταν αγκυροβολημένο, σύμφωνα πάντα με το Λιμενικό. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.
.
Το Privocean τότε συνέχισε να παρασύρεται μέσα στο ποτάμι και συγκρούστηκε με το Bravo, ένα μήκους 249 μέτρων δεξαμενόπλοιου, το οποίο μετέφερε αργό πετρέλαιο, σύμφωνα με το πρακτορείο. Οι πρώτες μετρήσεις έδειξαν ότι περίπου 420 γαλόνια πετρελαίου ρίχτηκαν στο Μισισίπι, ο οποίος τροφοδοτεί πολλά δημοτικά συστήματα ύδρευσης στην περιοχή.

Αργά τη Δευτέρα, τα τρία πλοία ήταν ασφαλή καθώς οι προσπάθειες καθαρισμού της πετρελαιοκηλίδα συνεχίζονταν, αλλά το ποτάμι ήταν κλειστό από τον δείκτη 163 μέχρι 154, ανέφερε το λιμενικό.

Η αιτία του συμβάντος δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

sigrousi_ploion_

sigrousi_ploion__

sigrousi_ploion

Διαβάστε ακόμα