Πυρκαγιά καταστρέφει φορτηγό πλοίο στην Κολομβία

fire_baranquilla
Μια πυρκαγιά ξέσπασε στο πλοίο γενικού φορτίου Casanova στο Παλέρμο της Κολομβίας, μια μικρή πόλη κοντά στο Barranquilla.

Μάρτυρες ανέφεραν στην τοπική εφημερίδα El Heraldo ότι η φωτιά ξεκίνησε στο μηχανοστάσιο και εξαπλώθηκε μέσω του σπιράγιου.

Το Λιμενικό Σώμα, μαζί με το λιμάνι της Barranquilla και την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία, αντέδρασαν άμεσα στο περιστατικό.

Μόνο ένα άτομο ήταν επί του πλοίου κατά τη στιγμή της φωτιάς, και ο ίδιος δεν τραυματίστηκε.

Οι φλόγες κατέστρεψαν σχεδόν ολοκληρωτικά το σύνολο του χώρου των καταλυμάτων, της γέφυρας και του μηχανοστάσιου. Δεν υπήρξαν αναφορές σχετικά με διαρροή πετρελαίου ή τραυματισμούς.

Το πλοίο Casanova είχε προηγούμενο όνομα Virgin Express I πριν πουληθεί σε άγνωστο αγοραστή το 2011. Το πλοίο ήταν αγκυροβολημένο στις ανατολικές ακτές της Κολομβίας στην περιοχή Μπαρανκίγια από τον Αύγουστο του 2016.

Το πλοίο ήταν παρατημένο και προς πώληση, μέχρι την εξεύρεση νέου ιδιοκτήτη. Η μοίρα του πλοίου είναι άγνωστη μετά την πυρκαγιά, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του είναι εντελώς κατεστραμμένο. Οι αρχές άρχισαν έρευνα για την αιτία και τις συνθήκες γύρω από τη πυρκαγιά.

Διαβάστε ακόμα