Πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο στην Ινδονησία

pirkagia_se_fortigo_ploio_

Το Caraka Jaya Niaga III-7, ένα νηολογημένο στην Ινδονησία φορτηγό πλοίο, έπιασε φωτιά κατά τη διάρκεια εργασιών επισκευής. Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη 26 Ιουνίου, ενώ το πλοίο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι Wilmar στο Gresik της Ινδονησίας.

Η φωτιά ξέσπασε στο μηχανοστάσιο του Caraka Jaya Niaga ΙΙΙ-7 και πιθανώς προκλήθηκε από σπινθήρες κατά τη διάρκεια εργασιών συγκόλλησης σωληνώσεων σε δεξαμενές έρματος, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο τύπου των λιμενικών αρχών.

Το χωρητικότητας 3.200 dwt πλοίο της εταιρείας PT Sumbermas Plywood ήταν φορτωμένο με κορμούς από το Papua Bintuni. Τρία ρυμουλκά στάλθηκαν αμέσως στη σκηνή. Λόγω της ισχυρής πυρκαγιάς, στάλθηκε κι ένα τέταρτο λίγες ώρες αργότερα. Η μάχη με τη φωτιά συνεχίστηκε από τις 15:00 ως τις 22:00 τοπική ώρα.

Το 25μελές πλήρωμα εκκένωσε το πλοίο μέσω του ρυμουλκού Orient Vicyori II, ενώ δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα. Το φορτίο από κορμούς δέντρων έμεινε άθικτο, επειδή η φωτιά δεν έφτασε μέχρι το κατάστρωμα.

Το κατασκευασμένο το 1992 Caraka Jaya Niaga III-7 ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι και η συνολική ζημία που υπέστη δεν έχει ακόμη εκτιμηθεί.

Διαβάστε ακόμα