Πυρκαγιά σε ιταλικό πλοίο [video]

fwtia_se_ploio_

Στις 13 Μαΐου 2014, δύο εργάτες τραυματίστηκαν σε πυρκαγιά που ξέσπασε στο εσωτερικό του Ιταλικού φέρι Cossyra, που συνήθως εξυπηρετεί τη διαδρομή Trapani – Pantelleria, αλλά τώρα βρίσκεται στην νεωδόχο στη λεκάνη Aorno του Motonave Cossyra που ανήκει στην εταιρεία Treghetti, για ορισμένες εργασίες συγκόλλησης.

Μετά από μια μικρή έκρηξη, οι φλόγες εξαπλώθηκαν από το μηχανοστάσιο. Ένας από τους δύο εργάτες, ηλεκτρολόγος από το Παλέρμο, ο οποίος εργαζόταν για την εταιρεία Tesim, ήταν σε κρίσιμη κατάσταση έχοντας εγκαύματα στο 80% του σώματος του. Ο άλλος εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο Villa Sofia για θεραπεία χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του εξαιτίας των τραυματισμών.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών πυρόσβεσης επίσης ένας πυροσβέστης έπρεπε να μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του τοπικού νοσοκομείου. Αρκετές ομάδες πυροσβεστών έχουν εμπλακεί στην επιχείρηση πυρόσβεσης.

Ο δικαστής Geri Ferrara, ο οποίος συντονίζει την έρευνα του Λιμενικού για την πυρκαγιά διέταξε τον αποκλεισμό του μηχανοστασίου, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν βαρέλια με πετρέλαιο, που πιθανότατα περιείχαν κάποια υπολείμματα καυσίμων.

Εκτιμάται ότι αυτά ενδέχεται να αποτελούν την αιτία εξάπλωσης της πυρκαγιάς που αρχικά πιθανολογείται ότι προκλήθηκε από σπινθήρες της μηχανής συγκόλλησης.

Διαβάστε ακόμα