Πυρκαγιά σε κρουαζιερόπλοιο στις Παρθένες Νήσους

carnival-valor_i2617261

Το απόγευμα της Κυριακής 10 Φεβρουαρίου 2014, μια πυρκαγιά έπληξε κάποιες καμπίνες του κρουαζιερόπλοιου “Carnival Valor”, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Άγιου Θωμά (St. Thomas), στις Αμερικάνικες Παρθένες Νήσους (U.S.V.I.)

Το κρουαζιερόπλοιο επρόκειτο να αναχωρήσει από τον Άγιο Θωμά στις 5:00 μ.μ., αλλά ο καπετάνιος ανακοίνωσε ότι η αναχώρηση καθυστέρησε λόγω της μικρής φωτιάς η οποία ανιχνεύθηκε σε μια καμπίνα που βρίσκεται στο κατάστρωμα 8. Το αυτόματο σύστημα καταιονισμού του πλοίου ενεργοποιήθηκε και γρήγορα έσβησε τη φωτιά.

Όλα τα συστήματα στέγασης και ασφάλειας του πλοίου συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά. Αν και υπήρξε καπνός στην περιοχή, δεν υπήρξαν τραυματισμοί στους επισκέπτες ή τα μέλη του πληρώματος. Εκτός από την μία επίμαχη καμπίνα, όλες οι άλλες καμπίνες στην περιοχή έμειναν άθικτες. Μερικά κλιμακοστάσια στην πρύμνη αποκλείστηκαν, ενώ τα κοντινά ασανσέρ δεν λειτουργούσαν λόγω του περιστατικού.

Το πλοίο, το οποίο είχε αναχωρήσει για μια επταήμερη κρουαζιέρα από το San Juan στις 9 Φεβρουαρίου, τελικά απέπλευσε από τον Άγιο Θωμά αργότερα το βράδυ με προγραμματισμό να φτάσει στο Μπαρμπάντος στις 12 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε ακόμα