Πυρκαγιά σε κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean στην Ζακυνθο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Το κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean International, Splendour of the Seas έπιασε φωτιά σε ένα από τα δύο μηχανοστάσια του κατά τις 10.00 το πρωί της 22ας Οκτωβρίου ενώ έπλεε προς το Αργοστόλι, σε απόσταση 8,5 ναυτικών μιλιών νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση, καθώς στο μήκους 225 μέτρων κρουαζιερόπλοιο που ταξίδευε με σημαία Μπαχάμες, επέβαιναν συνολικά 2.262 άτομα. Τελικά, σύμφωνα με την Royal Caribbean, η φωτιά περιορίστηκε και σβήστηκε από το σύστημα πυρόσβεσης του πλοίου, οπότε δεν χρειάστηκε να συνδράμει πλοίο του λιμενικού αλλά ούτε και κάποια από τα πλοία της γραμμής που είχαν ενημερωθεί προκειμένου να συνδράμουν εφόσον ζητηθεί.

20 μέλη του πληρώματος και ένας επιβάτης νοσηλεύτηκαν για εισπνοή καπνού, με τον ένα ναυτικό να φέρεται να εξακολουθεί να βρίσκεται υπό θεραπεία.

Μερικοί από τους επιβάτες αναγκάστηκαν επίσης να εκκενώσουν τις καμπίνες τους για προληπτικούς λόγους.

Το Splendour of the Seas ήταν σε θέση να συνεχίσει το ταξίδι του, με μια από τις δύο μηχανές σε λειτουργία, αλλά η περιπέτεια αυτή ανάγκασε το κατασκευασμένο το 1995 κρουαζιερόπλοιο να κατευθυνθεί άμεσα προς την επόμενη στάση του τη Βενετία, στην Ιταλία και όχι προς το Αργοστόλι, όπου ήταν ο αρχικός προορισμός του. Όλα τα υπόλοιπα συστήματα στο πλοίο φέρονται να λειτουργούν.

Το Splendour of the Seas βρίσκεται σήμερα στην έβδομη μέρα ταξιδιού έχοντας αναχωρήσει από τη Βενετία το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, και έχοντας ως λιμάνια ανταπόκρισης το Kotor του Μαυροβουνίου, την Κέρκυρα, την Αθήνα, τη Μύκονο, και το Αργοστόλι.

Διαβάστε ακόμα