Πυρκαγιά σε μηχανοστάσιο πλοίου

pirkagia_se_mixanostasio_ploiou_

Μια πυρκαγιά ξέσπασε στο πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου Thor Horizon τη Δευτέρα, καθώς αυτό βρισκόταν στο λιμάνι Maentyluoto στο Πορί της Φινλανδίας.

Το Τμήμα Διάσωσης της περιοχής Satakunta έλαβε την ειδοποίηση συναγερμού στις 23:24 το βράδυ της 9ης Ιουνίου 2014. Η φωτιά είχε ξεκινήσει από το μηχανοστάσιο, το οποίο και είχε υποστεί σοβαρές ζημιές.

Το μήκους 195 μέτρων, χωρητικότητας 2100 teu και νηολογημένο στη Σιγκαπούρη πλοίο μετέφερε ένα φορτίο ξυλείας από την Αλεξάνδρεια της Valkossa στο λιμάνι του Πορί. Από το συνολικό φορτίο των 47.000 κυβικών μέτρων τα 38.000 φορτώθηκαν από εκεί.

Το ταϊλανδέζικης καταγωγής 23μελές πλήρωμα, συγκεντρώθηκε στο κατάστρωμα και κανείς εξ’ αυτών δεν τραυματίστηκε. Η πυροσβεστική ομάδα αλλά και τα ίδια τα συστήματα πυρόσβεσης του πλοίου ήταν σε θέση να κατασβήσουν την πυρκαγιά.

Το ένα τρίτο του μηχανοστασίου καταστράφηκε. Το πλοίο παρέμεινε αγκυροβολημένο στο Maentyluoto, όπου υποτίθεται ότι θα φόρτωνε περισσότερη ξυλεία. Το πιο πιθανό είναι ότι τώρα το σύνολο του φορτίου θα πρέπει να μεταφερθεί σε άλλο πλοίο.

Διαβάστε ακόμα