Πυρκαγιά σε πλοίο μεταφοράς ζώων

fotia_ploio_

Ένα πλοίο μεταφοράς ζώντων ζώων που μετέφερε 634 βοοειδή έπιασε φωτιά την Παρασκευή το πρωί μετά την αναχώρηση του από ένα λιμάνι της Ινδονησίας.

Η πυρκαγιά σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες περίπου πέντε μίλια μακριά από το λιμάνι Tenau Kupang, ενώ βρισκόταν καθ ‘οδόν προς την πόλη Samarinda. Τοπικές πηγές ειδήσεων ανέφεραν ότι το χωρητικότητας 1050 dwt Asia Raya ήταν υπερφορτωμένο και είχε πάρει κλίση όταν τα μέλη του πληρώματος εκτόξευσαν φωτοβολίδες διάσωσης. Οι σπινθήρες από τις φωτοβολίδες προκάλεσαν φωτιά στο γρασίδι και τις ζωοτροφές που φυλάσσονταν για τα ζώα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το πλοίο να πιάσει φωτιά.

Η ινδονησιακή Εθνική Υπηρεσία Έρευνας και Διάσωσης (Indonesian National Search and Rescue Agency-Barsanas) οργάνωσε μια επιχείρηση διάσωσης για να σώσει το πλήρωμα. Περίπου 40 μέλη του πληρώματος διασώθηκαν από το φλεγόμενο πλοίο, ενώ ένα αγνοούμενο μέλος του πληρώματος αργότερα ανακαλύφθηκε στη θαλάσσια περιοχή γύρω από το σκάφος. Όλα τα μέλη του πληρώματος επέζησαν, και αργότερα έγιναν προσπάθειες να εκκενώσουν τα βοοειδή από το πλοίο. Δεν έχει γίνει γνωστό πόσα ζώα πέθαναν σε αυτό το περιστατικό.

Το καμένο πλοίο έχει μεταφερθεί πίσω στην ακτή για επισκευές.

Διαβάστε ακόμα