Πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο πλοίου μεταφοράς LNG

LNG_Carrier_Explorer

Η εταιρεία Exmar Shipmanagement NV, οι διαχειριστές του πλοίου μεταφοράς LNG “Explorer”, επιβεβαίωσε ότι ξέσπασε μια πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο του πλοίου στις 14 Ιουνίου, περίπου 95 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές του Γκουτζαράτ της Ινδίας.

Η φωτιά έσβησε αμέσως από το πλήρωμα του πλοίου με τη χρήση φορητών πυροσβεστήρων. Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή τραυματισμοί, αλλά χάθηκε η πρόωση του πλοίου.

“Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι σταθερή και το πλοίο είναι υπό ρυμούλκηση σε μια ασφαλή απόσταση 110 ναυτικών μιλίων από την ακτή. Το πλήρωμα κάνει μια συνολική εκτίμηση των κατεστραμμένων μηχανημάτων. Τα ηλεκτρολογικά συστήματα τροφοδτούνται πλήρως από βοηθητικό βενζινοκινητήρα, η ατμομηχανή δεν λειτουργεί”, αναφέρει η ανακοίνωση της Exmar Shipmanagement.

Το σκάφος έχει 31 μέλη του πληρώματος επί του πλοίου, κυρίως ευρωπαίους αξιωματικούς, προσωπικό από τις Φιλιππίνες και μια πλήρη ομάδα φρουρών ασφαλείας. Το πλοίο ταξίδευε “υπό έρμα” (χωρίς φορτίο) από το λιμάνι Dahej της Ινδία προς ένα λιμάνι φόρτωσης στη Μέση Ανατολή.

“Οι αρχές έχουν ενημερωθεί”, σύμφωνα με την ανακοίνωση,
ενώ το ρυμουλκό “S.C.I. Pawan” τραβάει το πλοίο κι ένα δεύτερο ρυμουλκό πρόκειται να ενωθεί επίσης για να υποβοηθήσει τη ρυμούλκηση.

Διαβάστε ακόμα