Πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο του Carnival Liberty

carnival_liberty_

Πυρκαγιά ξέσπασε πάνω στο Carnival Liberty, ένα κατηγορίας Conquest κρουαζιερόπλοιο που διαχειρίζεται από την Carnival Cruise Line, τη Δευτέρα, ενώ το πλοίο βρισκόταν στον Άγιο Θωμά, στις Αμερικανικές Παρθένους Νήσους.

Το κρουαζιερόπλοιο μετέφερε 3.346 επιβάτες και πλήρωμα 1.150 ατόμων. Ωστόσο, σύμφωνα με ενημέρωση της Αμερικανικής Ακτοφυλακής δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς.

Περίπου στις 11:45 πμ τη Δευτέρα, τοπική ώρα, οι αξιωματικοί υπηρεσίας στο κέντρο εντολών της Ακτοφυλακής στον Τομέα του Σαν Χουάν έλαβαν μια αναφορά από το Carnival Liberty για μια πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο της πρύμνης του κρουαζιερόπλοιου ενώ αυτό ήταν αγκυροβολημένο στον Άγιο Θωμά.

Το πλήρωμα του Carnival Liberty ανέφερε ότι η φωτιά έσβησε από τα συστήματα πυρόσβεσης των κρουαζιερόπλοιων CO2 και Hi-Fog και ότι όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα που δεν χρειαζόταν είχαν αποβιβαστεί με ασφάλεια.

Σύμφωνα με δήλωση του Carnival, όλοι οι επισκέπτες παρέμειναν στην ξηρά χθες το βράδυ, ενώ τα τεχνικά συστήματα του πλοίου βρίσκονταν σε διαδικασία αξιολόγησης. Όλες οι ξενοδοχειακές υπηρεσίες συμπεριλαμβανόμενων του κλιματισμού, του ασανσέρ, των τουαλετών, των μαγειρείων, κλπ αναφέρθηκαν να είναι πλήρως λειτουργικά.

“Στο πλήρωμα επετράπη να επανεπιβιβαστεί περίπου στις 17:30 τοπική ώρα για να προετοιμαστεί για την αναμενόμενη επιβίβαση των επισκεπτών. Στις 20:00 περίπου η αμερικανική ακτοφυλακή έδωσε την άδεια της στους επισκέπτες για να επανεπιβιβαστούν”, ανέφερε η ανακοίνωση.

Οι επιθεωρητές θαλάσσιας ασφάλειας της Ακτοφυλακής και του τμήματος Ναυτιλιακής Ασφάλειας του Αγίου Θωμά απεστάλησαν στο σημείο που βρισκόταν το Carnival Liberty για να εκτιμήσουν τη ζημία και να προσδιορίσουν την αιτία της πυρκαγιάς.

Η Carnival είπε ότι μια μεγαλύτερου βάθους τεχνική αξιολόγηση του πληγέντος μηχανοστάσιου αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρωί. Ωστόσο, η εταιρεία κρουαζιέρας δεν μπόρούσε να προσδιορίσει πότε το πλοίο θα αναχωρήσει από τον Άγιο Θωμά.

Το Carnival Liberty βρίσκεται στην δεύτερη ημέρα μιας επταήμερης κρουαζιέρας στην Καραϊβική που ξεκίνησε την Κυριακή από το San Juan.

Διαβάστε ακόμα