Πλακιωτάκης: “Δε συμπεριλαμβάνεται το ενετικό λιμάνι στον διαγωνισμό για το λιμάνι του Ηρακλείου”

Στο Ηράκλειο βρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, όπου είχε επαφές με φορείς της περιοχής αναφορικά με την πώληση του λιμένα Ηρακλείου.

Ο κ. Πλακιωτάκης ενημέρωσε τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για τη διαδικασία αξιοποίησης του λιμανιού στο Ηράκλειο, με τη διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμού πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, την οποία ο υπουργός χαρακτήρισε μία σημαντική στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης που θα ενδυναμώσει και θα αναδείξει το αναπτυξιακό χαρακτήρα του λιμανιού, προς όφελος της τοπικής οικονομίας και απασχόλησης, αλλά και συνολικά της εθνικής οικονομίας.

«Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη τρεις διαγωνισμοί αξιοποίησης των περιφερειακών λιμένων της χώρας και το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι μεγάλο, από εγχώριους αλλά και διεθνείς επενδυτικούς ομίλους, γεγονός που πιστοποιεί όχι μόνο τις πολύ μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες των περιφερειακών λιμένων της χώρας αλλά και την ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της.

Με αυτό τον τρόπο δικαιώνεται η στρατηγική επιλογή αλλά και η ορθότητα της επιλογής μας να αξιοποιήσουμε τα περιφερειακά λιμάνια της χώρας και βέβαια να αναδείξουμε το τεράστιο πολιτικό και στρατιωτικό τους ρόλο» δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Επίσης ξεκαθάρισε ότι για το λιμάνι του Ηρακλείου, στον διαγωνισμό ο οποίος είναι ήδη «στον αέρα», δεν συμπεριλαμβάνεται το ενετικό λιμάνι, το οποίο άλλωστε είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος.

Σε ό,τι αφορά την λιμενική ζώνη και τη χερσαία ζώνη στα Λινοπεράματα του Δήμου Μαλεβιζίου, αλλά και τα λιμενικά καταφύγια στην Άρβη, τον Κερατόκαμπο και τη Λούτρα, ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να μη συμπεριληφθούν τελικά στην διαδικασία παραχώρησης.

Στη συνάντηση με το δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα του αναψυκτηρίου «Μαρίνα» που, σύμφωνα με τον δήμαρχο, αποτελεί τμήμα του ενετικού λιμένα. Όπως είπε ο κ. Πλακιωτάκης το θέμα του «Μαρίνα» είναι υπό διερεύνηση. Θα εξεταστεί, όπως είπε σε συνεργασία και με το ΤΑΙΠΕΔ και θα υπάρξουν απαντήσεις το επόμενο διάστημα.

Όσον αφορά τώρα το ενετικό λιμάνι που δεν υπάγεται στη διαδικασία της παραχώρησης, θα ιδρυθεί αντίστοιχο δημοτικό λιμενικό ταμείο τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Διαβάστε ακόμα