6 νέες παραγγελίες πλοίων από τις Pleiades

PLEIADES_HOME_BANNER_BLUE_

Χριστούγεννα στην Αλεξανδρούπολη για δύο άτομα και 2 παιδιά σε ξενοδοχείο 5* μόνο με 289€!

Η Νότιακορεάτικη εταιρεία STX Offshore & Shipbuilding Co. Εξασφάλισε μια παραγγελία για την κατασκευή μέχρι και έξι τάνκερ τύπου LR1 για την ελληνική Pleiades Shipping Agents, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Σύμφωνα με την STX, η παραγγελία προβλέπει την κατασκευή δύο χωρητικότητας 73.500 dwt πλοία με επιλογές για τέσσερα επιπλέον τάνκερ.

Τα πλοία προορίζονται να ενταχθούν στον στόλο της Pleiades μέχρι το τέλος του 2016. Ωστόσο, η αξία της σύμβασης δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα.

Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία είναι παλιός πελάτης του κορεάτικου ναυπηγικού γίγαντα, καθώς είχε προηγουμένως παραγγείλει τρία MR τάνκερ από το ναυπηγείο STX Shipbuilding & Offshore, το 2013.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μόλις χθες ο πετρελαϊκός μεγιστάνας της Shell ανακοίνωσε ότι έκλεισε συμφωνία με την STX να της παραδώσει ένα πλοίο ανεφοδιασμού LNG, το οποίο πρόκειται να λειτουργήσει στο λιμάνι του Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Το πλοίο θα είναι κινούμενο με LNG και θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 6.500 κ.μ. LNG.

Διαβάστε ακόμα