Δείτε το νέο πλοίο αντιμετώπισης της ρύπανσης στη θάλασσα! (Photos)

Το νέο πλοίο που ειδικεύετε στην αντιμετώπιση της ρύπανσης χτίστηκε στο Ιταλικό ναυπηγείο CPN και καθελκύστηκε την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013.

Το πλοίο « Pelikan » είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και έχει μήκος 10,9 μ., πλάτος 2,5 μ., βύθισμα 1,1 μ. και συνολικό εκτόπισμα λιγότερο από 9 τόνους!

Στην οροφή της υπερκατασκευής του πλοίου έχουν τοποθετηθεί ηλιακοί συλλέκτες-πανελ που τροφοδοτούν το πλοίο με ηλεκτρική ενέργεια.

ploio_antimetopisis-tis-ripansis2

Το μέσο προώσεως του πλοίου είναι ένας κινητήρας Diesel 134kW με μονή προπέλα σταθερού βήματος. Με την εγκατάσταση περισσότερων συλλεκτών-πανελ ηλιακής ενέργειας, η μηχανή μπορεί να λειτουργήσει αποκλειστικά και μόνο με αυτήν!

Οι δυνατότητα της συλλογής πετρελαίου από την θάλασσα, γίνεται με το άνοιγμα της πλώρης σε συνδυασμό με μία αντλία που βρίσκεται μέσα σε αυτήν. Αφού συλλέξει το πετρέλαιο με το νερό, διαθέτει μονάδα διαχωρισμού, η οποία του δίνει την δυνατότητα να τα διαχωρίσει και να τα αποθηκεύσει σε δεξαμενές. Εν συνεχεία, τα υγρά που βρίσκονται στις δεξαμενές τα μεταφέρει σε ειδικές εγκαταστάσεις στη στεριά.

ploio_antimetopisis-tis-ripansis

Αυτός ο νέος τύπος πλοίου, δίνει την δυνατότητα για ταχεία και αποτελεσματική συλλογή πετρελαίου στη θάλασσα ενώ «υπόσχεται» καθαρότερες παραλίες και μεταφορά αποβλήτων με υπηρεσίες επεξεργασίας και διάθεσης.

ploio_antimetopisis-tis-ripansis4

ploio_antimetopisis-tis-ripansis3

Διαβάστε ακόμα