Πλοίο έχασε 2 κοντέινερ στην θάλασσα της Βόρειας Γαλλίας

ploio_exase_2_konteiner_nauftilia_

Την Δευτέρα στις 27 του Ιανουαρίου γύρω στις 7:30 π.μ. το πλοίο “Costa Rican Star” ειδοποίησε το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο για την Επιτήρηση και Διάσωση (Centres Régionaux Opérationnels de Surveillance et de Sauvetage – CROSS) του Joburg, στην Βόρεια Γαλλία, για την απώλεια δύο κενών κοντέινερ.

Η απώλεια συνέβη δυτικά των νησιών Caskets, περίπου 50 ναυτικά μίλια δυτικά της Cap de la Hague, στην χερσόνησο της Cotentin. Το CROSS Joburg ενημέρωσε αμέσως τα πλοία που διέρχονται από την περιοχή. Η Διεύθυνση Ναυτιλίας στη συνέχεια, εξέδωσε μια επείγουσα προειδοποίηση για τους ναυτικούς. Το Κέντρο Ναυτικών Επιχειρήσεων έβαλε ένα ελικόπτερο EC 225 του γαλλικού Ναυτικού να διερευνήσει την κατάσταση.

Λόγω της σχετικά ακριβής αρχικής θέσης που παρείχε το πλοίο, το πλήρωμα του ελικοπτέρου γρήγορα εντόπισε τα δύο κοντέινερ και σημάδεψε τα κουτιά με μια σημαδούρα, η οποία επέτρεψε στη Διεύθυνση Ναυτιλίας να παρακολουθεί τα κοντέινερ σε πραγματικό χρόνο και έτσι να αποφευχθούν συγκρούσεις με διερχόμενα πλοία.

Γύρω 18:20, οι φάροι σταμάτησαν να εκπέμπουν, αφού κατά πάσα πιθανότητα τα κιβώτια βυθίστηκαν.

Το “Costa Rican Starr” που έπλεε από το Ντακάρ, απ’ όπου είχε καταπλεύσει στις 21/1, στην Αμβέρσα, όπου αναμενόταν στις 28/1, τελικά ελλιμενίστηκε στο λιμάνι του Ντόβερ το ίδιο βράδυ.

Διαβάστε ακόμα