Βίντεο: Πλοίο μεταφοράς κοντέινερ έμεινε ακυβέρνητο εν μέσω κακοκαιρίας στα ανοικτά του Point Reyes

Το πρωί της 8ης Απριλίου, το πλοίο μεταφοράς κοντέινερ Wan Hai 176 απέπλευσε από το Όκλαντ και ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής του στην Ασία.

Περίπου στις 11:00, μείωσε ξαφνικά την ταχύτητα του και άρχισε να παρασύρεται ακυβέρνητο με περίπου δύο κόμβους, κατευθυνόμενο προς το Point Reyes, σύμφωνα με τα στοιχεία του AIS.

Περίπου στις 13:00, ο Τομέας της Ακτοφυλακής του Σαν Φρανσίσκο ενημερώθηκε ότι το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αντιμετώπιζε προβλήματα με την κυρία μηχανή του ξαι ενώ βρισκόταν περίπου 12 μίλια από την ακτή. Περίπου στις 15:45 τοπική ώρα, ο καπετάνιος του Wan Hai 176 ανέφερε ότι το πλοίο δεν μπορούσε να αγκυροβολήσει και παρασύρονταν πιο κοντά στην ακτή.

Στις 18:00, ρυμουλκά έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν το Wan Hai 176. Ένα ελικόπτερο C-27J Spartan και MH-65 Dolphin της ακτοφυλακής στάλθηκαν για να παρακολουθήσουν την επιχείρηση στις 18:20.

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αγκυροβόλησε επιτυχώς κατά τη διάρκεια της νύχτας και με τις δυο άγκυρες, σε ένα σημείο περίπου επτά μίλια ανοικτά των ακτών. Το ρυμουλκό Stacey Foss έφτασε στις 22:00, ακολουθούμενο από το Delta Deanna και το Delta Billie. Λόγω της κακοκαιρίας, τα ρυμουλκά δεν μπόρεσαν να προσφέρουν το σύρμα ρυμουλκήσεως για να ρυμουλκήσουν το πλοίο.

Το Wan Hai 176 έχει περίπου 39.000 γαλόνια καυσίμου στο σκάφος, μια μικρή ποσότητα της μέγιστης χωρητικότητας καυσίμου του. Έχει περίπου 780 εμπορευματοκιβώτια με διάφορα εμπορεύματα στο πλοίο. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ρύπανση.

Περίπου στις 12:30 την Κυριακή, το Wan Hai 176 ξεκίνησε ξανά για να επιστρέψει στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο.

Το πρωί της Κυριακής, ο καιρός βελτιώθηκε και το ρυμουλκό Delta Deanna μπόρεσε να περάσει να προσδέσει ένα σύρμα ρυμουλκήσεως στο Wan Hai 176.

Συνοδευόμενο από τα ρυμουλκά Stacey Foss, Delta Billie, Delta Deanna και Rachel Allen, το Wan Hai 176 ρυμουλκήθηκε σε ένα ασφαλές αγκυροβόλιο στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο. Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ έδωσε οδηγίες να παραμείνει εκεί έως ότου ολοκληρωθούν οι επισκευές και επιβεβαιωθεί ότι το πλοίο είναι αξιόπλοο.

Διαβάστε ακόμα