Πλοίο της COSCOCS σπάει ρεκόρ στη Βοστώνη

Xin_Mei_Zhou_COSCOCS
Το λιμάνι της Βοστώνης υποδέχτηκε το μεγαλύτερο φορτηγό πλοίο της ιστορίας του την Κυριακή 17 Ιουλίου, όταν το πλοίο μεταφοράς κοντέινερ 8.530 TEU με το όνομα Xin Mei Zhou προσέδεσε στο Conley Terminal στα πλαίσια των αναβαθμισμένων ναυτιλιακών υπηρεσιών Ασίας-Ανατολικής Ακτής ΗΠΑ της CKYHE Alliance, σύμφωνα με αναφορά του Οργανισμού Λιμένος της Μασαχουσέτης (Massport).

Μετά από το άνοιγμα της διευρυμένης διώρυγας του Παναμά στις 26 Ιουνίου, η COSCOCS και οι συνεργάτες της στην CKYHE Alliance ανακοίνωσαν την είσοδο πλοίων 8.500 TEU στο δρομολόγιο από την Ασία προς την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ. Οι μεταφορικές εταιρίες σκοπεύουν να επιστρατεύσουν οχήματα μεταφοράς από 10.000 έως 20.000 TEU στο μέλλον, σύμφωνα με το Massport.

To Conley αυτήν τη στιγμή εξυπηρετεί πλοία από 4.000 μέχρι 6.000 TEU και οι ανάγκες για νέα θέση αγκυροβολίας, βελτιώσεις και εκβάθυνση του λιμανιού αντιμετωπίζονται από την αντιπροσωπεία της Μασαχουσέτης στο Κονγκρέσο, την πολιτεία, το Massport, και το Σώμα Μηχανικών του στρατού των ΗΠΑ.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, το Massport ειδοποιήθηκε ότι επρόκειτο να λάβει 42 εκ. δολάρια στα πλαίσια του προγράμματος χρηματοδότησης FASTLANE του Αμερικάνικου Υπουργείου Μεταφορών. Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την αναβάθμιση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων στο Conley ώστε να βελτιωθεί ο χειρισμός των μεγάλων πλοίων που κατευθύνονται προς τη Βοστώνη.

Το Massport θα μπορούσε δυνητικά να λάβει 107 εκ. δολάρια κρατικής χρηματοδότησης από τον αναπτυξιακό προϋπολογισμό, τα οποία θα χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή νέας θέσης αγκυροβολίας και μεγαλύτερων γερανών.

“Είναι μια πολύ καλή συγκυρία για το Terminal του Conley καθώς έχουμε φέτος διψήφια αύξηση τόσο στις εισαγωγές όσο και στις εξαγωγές”, δήλωσε η διευθύντρια του Massport, Lisa Wieland. “Η υποδοχή μεγαλύτερων πλοίων είναι το μέλλον, και το λιμάνι εργάζεται εντατικά ώστε να είναι σε θέση να τα εξυπηρετήσει.”

Διαβάστε ακόμα