Πλοίο το οποίο κρατείται στην Βραζιλία απειλείται με εξάντληση των προμηθειών -Και Έλληνες μέσα!

forthgo_ploio_me_ellines_krateitai_sthn_vrazilia

Το φορτηγό πλοίο «Adamastos», το οποίο προσάραξε τον Αύγουστο στο Ρίο Γκράντε της Βραζιλίας και τέθηκε υπό κράτηση, κινδυνεύει να μείνει χωρίς προμήθειες και είναι στην ουσία ξεχασμένο, όπως ανέφερε το περιοδικό Portos e Navios. Η διαχειρίστρια εταιρεία έχει έδρα την Ελλάδα και το πλοίο είναι υπό σημαία Λιβερίας με λιμάνι νηολογήσεως την Μονρόβια.

Σύμφωνα πάντα με το Βραζιλιάνικο περιοδικό, την περασμένη εβδομάδα ο πλοίαρχος του πλοίου έστειλε e-mail στις τοπικές λιμενικές αρχές και τους ανέφερε ότι τα τρόφιμα και τα καύσιμα του πλοίου θα εξαντληθούν σύντομα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το πλοίο προσάραξε τον Αύγουστο έξω από το λιμάνι του Ρίο Γκράντε, την στιγμή που είχε αποπλεύσει φορτωμένο με 50,000 φασόλια σόγιας την οποία θα μετέφερε στην Κίνα. Μετά την επιτυχή προσπάθεια επανάπλευσης του πλοίου, οι τοπικές αρχές έκαναν επιθεώρηση στην οποία εντόπισαν αρκετές παραλήψεις και παρατυπίες στην μηχανή, στον εξοπλισμό, στους μισθούς του πληρώματος και ανεξόφλητους λογαριασμούς στα λιμενικά τέλη οι οποίες συνολικά έφταναν τα τρία εκατομμύρια δολάρια! Λόγω των πάρα πάνω οι αρχές αποφάσισαν την κράτηση του πλοίου μέχρι νεοτέρας και έκτοτε το πλοίο είναι αγκυροβολημένο σε απόσταση 12 μιλίων από το λιμάνι του Ρίο Γκράντε.

Τα 22 μέλη του πληρώματος απαρτίζονται από Έλληνες, Γεωργιανούς, Ρουμάνους, ουκρανούς, Αιγύπτιους, Ινδονησιάνους και φιλιππινέζους!

Οι λιμενικές αρχές και το υπουργείο εργασίας προσπαθούν να βρούνε λύση ώστε να επαναπατριστεί το πλήρωμα, ενώ την τρίτη αντιπροσωπία του υπουργείου πήγε στο πλοίο προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση.

Η δημοπράτηση του πλοίου και του φορτίου αξίζει 18 εκατομμύρια δολάρια και ίσως είναι η διέξοδος στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

ploio_vrazilia
φωτογραφία: www.marinetraffic.com
forthgo_ploio_me_ellines_krateitai_sthn_vrazilia
φωτογραφία: www.vesselfinder.com

Διαβάστε ακόμα