Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ προσάραξε όταν ο καπετάνιος έφυγε από τη γέφυρα και πήγε για δείπνο!

Η έρευνα για την προσάραξη πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι η απροσεξία, η ακατάλληλη εφαρμογή του πρωτοκόλλου και η έλλειψη επίγνωσης της κατάστασης μεταξύ των μελών του πληρώματος του πλοίου, ειδικά του καπετάνιου, προκάλεσαν το ατύχημα.

Το στρατιωτικό πλοίο Διοίκησης Sealift Alan Shepard προσάραξε κοντά στο Μπαχρέιν το 2023 μέσα σε 20 λεπτά, από τη στιγμή που ο καπετάνιος, ο αξιωματικός ναυσιπλοΐας και ο υποπλοίαρχος του πήγαν για δείπνο, αφήνοντας υπεύθυνο έναν κατώτερο και άπειρο αξιωματικό.

Το περιστατικό συνέβη όταν το πλοίο πήγαινε για επισκευή και συντήρηση. Ο κατώτερος αξιωματικός που βρισκόταν στη γέφυρα γύρισε το πλοίο για να αποφύγει τη σύγκρουση με ένα αλιευτικό σκάφος όταν χτύπησε σε ένα ύφαλο και προσάραξε κοντά στο λιμάνι Khalifa Bin Salman στις 15 Ιουλίου πέρυσι.

Η έκθεση πρόσθεσε ότι ο κατώτερος αξιωματικός δεν γνώριζε τα αβαθή ύδατα νερά καθώς γύριζε το πλοίο. Τόνισε επίσης την αποτυχία του καπετάνιου να βρίσκεται στη γέφυρα όταν το πλοίο βρισκόταν σε περιοχή που υπήρχαν αβαθή ύδατα.

Τα ρυμουλκά του Μπαχρέιν και η παλίρροια βοήθησαν στη επανάπλευση του πλοίου από τον αμμώδη βυθό την επόμενη μέρα χωρίς να να φερθούν τραυματισμοί.

Η επιθεώρηση έδειξε ότι το πλοίο υπέστη μόνο μερικές γρατσουνιές στο κύτος του και καμία σημαντική ζημιά.

Το Alan Shepard καθελκύστηκε το 2006 και μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από 120 μέλη πληρώματος. Χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά φορτίων και άλλων προμηθειών για πλοία του πολεμικού ναυτικού στη θάλασσα.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Μέση Ανατολή και υποστηρίζει το USS Dwight D. Eisenhower και την ομάδα κρούσης.

Διαβάστε ακόμα