Πολυεκατομμυριούχος μεγαλοεφοπλιστής εγκατέλειψε το πλήρωμα χωρίς τροφή, νερό και μισθό!

Καθημερινά κρούσματα αποδεικνύουν ότι οι ναυτικοί δεν είναι μόνο αντιμέτωποι με τις αντιξοότητες και την επικινδυνότητα του επαγγέλματος, αλλά και με αφερέγγυους εφοπλιστές οι οποίοι ζουν στις πλάτες των πληρωμάτων.

Μια ακόμη τέτοια περίπτωση κατήγγειλε πρόσφατα η Διεθνής Οργάνωση Μεταφορών (ITF) η οποία κατηγόρησε πολυεκατομμυριούχο Σαουδάραβα εφοπλιστή, ο οποίος έχει ένα μεγάλο στόλο που αποτελείται από 35 πλοία!

Οι Ναυτικοί απευθύνθηκαν στην ITF καταγγέλλοντας ότι για 5 συνεχόμενους μήνες δεν τους έχει καταβληθεί ο μισθός τους και υπάρχουν τραγικές ελλείψεις στα τρόφιμα ακόμη και στο νερό!

Σύμφωνα με την MLC, όταν υπάρχουν μέλη του πληρώματος στα οποία οφείλονται δυο ή περισσότεροι μισθοί τότε θεωρούνται εγκαταλελειμμένα.

Επίσης όταν υπάρχει έλλειψη τροφής και νερού είναι επίσης ένας σοβαρός λόγο για να θεωρηθεί ότι οι ναυτικοί έχουν εγκαταληφθεί.

Επιπλέον, υπάρχει ο κίνδυνος να εγκαταληφθούν ακόμη 12 πλοία της ίδιας εταιρίας να.

Όλα τα πλοία της εταιρίας έχουν σημαία Μπαχρέιν.

Το χειρότερο για τα πληρώματα είναι ότι σύμφωνα με την ITF ούτε οι ασφαλιστές αναλαμβάνουν ευθύνη για τα δικαιώματα των πληρωμάτων στα 12 πλοία που αντιμετωπίζουν κίνδυνο εγκατάλειψης.

Την λύση θα δώσει πιθανότατα η χρονοβόρα προσφυγή στα δικαστήρια και κατάσχεση των πλοίων…

Διαβάστε ακόμα