Είναι τα κρουαζιερόπλοια ασφαλή; – 10 πράγματα σχετικά με την ασφάλεια μίας κρουαζιέρας

Μετά και το πρόσφατο περιστατικό στο οποίο ένας άνθρωπος έπεσε στη θάλασσα από κρουαζιερόπλοιο της Carnival Cruise, η συζήτηση για την ασφάλεια των κρουαζιερόπλοιων βρίσκεται για άλλη μία φορά στο προσκήνιο.

Οι άνθρωποι που σχεδιάζουν να πάνε σε μια κρουαζιέρα κάνουν τη πιο διάσημη ερώτηση όλων των εποχών, «Είναι ασφαλή τα κρουαζιερόπλοια»; Λοιπόν, η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι ξεκάθαρη: Είναι απολύτως ασφαλές μία κρουαζιέρα.

Δείτε παρακάτω 10 πράγματα για την ασφάλεια μίας κρουαζιέρας.

1. Όλα τα κρουαζιερόπλοια σχεδιάζονται και λειτουργούν σύμφωνα με το αυστηρό Διεθνές Δίκαιο. Ο κλάδος της κρουαζιέρας ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από τους διεθνείς ναυτιλιακούς νόμους για να διασφαλιστεί ότι τα κρουαζιερόπλοια λειτουργούν με ασφάλεια.

2. Στατιστικώς, οι κρουαζιέρες είναι από τις ασφαλέστερες μορφές ταξιδιού. Οι πιθανότητες θανάτου σε ένα κρουαζιερόπλοιο είναι περίπου 1 στα 6,25 εκατομμύρια. Τώρα φανταστείτε πόσο ασφαλές είναι!

3. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το δικηγορικό γραφείο Daspit, τα κρουαζιερόπλοια έχουν το χαμηλότερο ποσοστό θανάτων ανά δισεκατομμύριο μίλια, με 0,08, σε σύγκριση με 11,9 για τα ταξίδια με τρένο, 3,3 για αυτοκίνητα και φορτηγά και 0,8 για τις μεταφορές με αεροπλάνο.

4. Σύμφωνα με την Cruise Lines International Association (CLIA), κατά μέσο όρο, ένα κρουαζιερόπλοιο υποβάλλεται σε περισσότερες από 60 επιθεωρήσεις ασφάλειας για να διασφαλιστεί ότι είναι αξιόπλοο και συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας.

5. Σύμφωνα με την CLIA, την περίοδο 2009-2019, η ικανότητα της βιομηχανίας κρουαζιέρας αυξήθηκε κατά 68%. Κατά την ίδια περίοδο, ο συνολικός αριθμός των επιχειρησιακών συμβάντων μειώθηκε κατά 41%, και τα περιστατικά ανθρώπων που έπεσαν στη θάλασσα μειώθηκαν κατά 35%.

6. Σύμφωνα με τις διεθνείς απαιτήσεις, κάθε κρουαζιερόπλοιο πρέπει να είναι εξοπλισμένο με ένα μεγάλο αριθμό από σωστικά σκάφη, συμπεριλαμβανομένων των σωσίβιων λέμβων και των σωσίβιων σχεδίων, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί τουλάχιστον το 125 τοις εκατό του συνολικού αριθμού των επιβαινόντων.

7. Όλα τα σκάφη επιβίωσης σε ένα κρουαζιερόπλοιο πρέπει να δοκιμάζονται στην ξηρά πριν τοποθετηθούν στο πλοίο και να πληρούν τις αυστηρές διεθνείς οδηγίες.

8. Ένα μέσο κρουαζιερόπλοιο που μεταφέρει 2700 επιβάτες και 800 άτομα πλήρωμα απαιτείται να έχει τα ακόλουθα μέτρα ασφαλείας: Τουλάχιστον 5 πυροσβεστικές ομάδες, 4.000 ανιχνευτές καπνού, 500 πυροσβεστήρες, 16 μίλια σωληνώσεων sprinkler για κατάσβεσης με νερό, 5.000 κεφαλές sprinkler και 6 μίλια μανικών πυρόσβεσης.

9. Όπως απαιτείται από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, τα μέλη του πληρώματος με καθορισμένη ευθύνη για την ασφάλεια των επιβατών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης πρέπει να ολοκληρώσουν εγκεκριμένη εκπαίδευση στη διαχείριση κρίσεων και την ανθρώπινη συμπεριφορά. Εκτός από αυτό, το πλήρωμα που είναι υπεύθυνο για την επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών, για τη φόρτωση, την εκφόρτωση ή την ασφάλιση φορτίου ή για το κλείσιμο των ανοιγμάτων του κύτους στα επιβατηγά πλοία, πρέπει να ολοκληρώσει εγκεκριμένη εκπαίδευση στην ασφάλεια των επιβατών, την ασφάλεια του φορτίου και την ακεραιότητα του κύτους.

10. Τα σύγχρονα κρουαζιερόπλοια απαιτείται να διαθέτουν ηλεκτρονικά όργανα πλοήγησης τελευταίας τεχνολογίας και τα περισσότερα πλοία υπερβαίνουν σημαντικά αυτές τις απαιτήσεις, καθιστώντας τα ασφαλέστερα στη ναυσιπλοΐα.

Εν κατακλείδι, τα κρουαζιερόπλοια είναι ασφαλή. Φυσικά, όπως και για όλους τους άλλους τρόπους μεταφοράς πρέπει να υπάρχει εγρήγορση και ετοιμότητα.

Ο κίνδυνος πνιγμού υπάρχει πάντα, αλλά λόγω των μέτρων ασφαλείας στο πλοίο, αυτός ο κίνδυνος είναι ελάχιστος.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας; Είναι τα κρουαζιερόπλοια ασφαλή;

Διαβάστε ακόμα