Τι περιλαμβάνεται στο εισιτήριο μιας κρουαζιέρας;

Οι διακοπές κρουαζιέρας μπορεί να φαίνονται πιο ακριβές από ό,τι οι κλασσικές διακοπές στην ξηρά. Ανάλογα με τη γραμμή, το μήκος, τη διαδρομή και τον αριθμό των επισκεπτών ανά καμπίνα, οι τιμές των κρουαζιέρων κυμαίνονται από λίγα ευρώ μέχρι και αρκετές χιλιάδες – και μπορεί να είναι ένα μεγάλο ποσό για έναν άνθρωπο που δεν θέλει να «ξεφύγει» στα έξοδα του.

Ωστόσο, μεγάλο μέρος των εξόδων περιλαμβάνεται στην τιμή, και μια κρουαζιέρα δίνει την δυνατότητα να δει κάποιος πολλά λιμάνια χωρίς να χρειάζεται η συχνή αλλαγή ξενοδοχείων. Τα έξοδα χαλάρωσης/ξεκούρασης συμπεριλαμβάνονται επίσης στο πακέτο, αλλά καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι και για τις δραστηριότητες πάνω στο πλοίο που δεν περιλαμβάνονται σ’ αυτό – συνήθως οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων δαπανούν ένα επιπλέον 50% πάνω από την τιμή του εισιτηρίου.

Τα συμπεριλαμβανόμενα στην τιμή πράγματα ποικίλλουν μεταξύ των εταιρειών κρουαζιεροπλοίων. Όσο πιο πολυτελή είναι η κρουαζιέρα, τόσο πιο πολλά πράγματα περιλαμβάνονται στην τιμή της κρουαζιέρας.

Η καμπίνα σας είναι η πρώτη με ένα king size κρεβάτι που μετατρέπεται σε διπλό. Πολλές καμπίνες παρέχουν χώρο και για ένα τρίτο επιβάτη σε ένα συρόμενο κρεβάτι ή σε καναπέ. Δυστυχώς, τα περισσότερα καταλύματα κρουαζιέρας είναι σχετικά μικρού μεγέθους.

Όλες οι μεταφορές από και προς το πλοίο (αν τα αεροπορικά εισιτήρια περιλαμβάνονται στο πακέτο), και τα ταξίδια μεταξύ όλων των λιμανιών ανταπόκρισης, περιλαμβάνονται επίσης στην τιμή της κρουαζιέρας. Αυτό ισχύει και για τα τακτικά γεύματα, όπως και για τα δείπνα σας στα κύρια εστιατόρια, στα ειδικά μπουφέ και τα σνακ μπαρ. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης νερό από κανάτα, πρωινούς χυμούς, τσάι και καφέ (μερικές φορές και γάλα). Δεν πρέπει να ξεχνάμε τέλος την υπηρεσία δωματίου.

Απολαμβάνοντας τις υπηρεσίες του πλοίου, όπως τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τις πισίνες, τα τζακούζι και τα γυμναστήρια, δεν θα προσθέσετε ούτε μια δεκάρα στα επιπλέον έξοδα σας. Δωρεάν είναι τα παιχνίδια και οι δραστηριότητες, όπως τα ομαδικά παιχνίδια, οι διαγωνισμοί trivia, τα βιντεοπαιχνίδια για τα παιδιά, οι διαλέξεις. Στο εισιτήριο μπορεί να συμπεριλαμβάνονται η νυχτερινή διασκέδαση (θεατρικά shows, μουσικοί, κωμικοί και ζογκλέρ), καθώς και το θέατρο, η βιβλιοθήκη και η χαρτοπαικτική αίθουσα.

Τι περιλαμβάνεται στην τιμή κρουαζιέρας και ποια είναι τα «εξτρά έξοδα κρουαζιέρας» που κοστίζουν επιπλέον χρήματα; Αρκετές δραστηριότητες εν πλω δεν περιλαμβάνονται στο κόστος της κρουαζιέρας και χρεώνονται επιπλέον. Τα περισσότερα από αυτά είναι προαιρετικά και το πρόσθετο κόστος μπορεί να είναι εύκολα διαχειρίσιμο.

ti-perilamvanei-ena-eisitirio-krouazieras1

Τα ποτά στο bar είναι από αυτά που έχουν έξτρα χρέωση και οι επισκέπτες πρέπει να πληρώσουν επιπλέον για διάφορα είδη καφέ, ανθρακούχα και αλκοολούχα ποτά.

Το «εξειδικευμένο» ή «εναλλακτικό» δείπνο απαιτεί επιπλέον χρέωση. Τα σύγχρονα πλοία παρέχουν εξαιρετική γεύματα με εξωτικές γεύσεις.

Οι περιηγήσεις στο λιμάνι και οι εκδρομές μπορεί να κυμαίνονται μεταξύ 50-150 ευρώ, ανάλογα με την διάρκεια και τις δραστηριότητες που περιλαμβάνονται, αλλά μπορείτε να επιλέξετε να περιηγηθείτε ανεξάρτητα από τη βοήθεια των συνοδών, με την βοήθεια χαρτών και προγραμμάτων εκδηλώσεων.

Επωφεληθείτε από τις εκπτώσεις που προσφέρονται στα Spa τις ημέρες των διανυκτερεύσεων στα λιμάνια, αφού οι υπηρεσίες Spa και χαλάρωσης επί του σκάφους είναι συνήθως πολύ πιο ακριβές από ό,τι οι ίδιες υπηρεσίες στη στεριά. Ορισμένα μαθήματα γυμναστικής κοστίζουν ελάχιστα και το κόστος για γιόγκα ή πιλάτες κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα.

Οι περισσότερες ναυτιλιακές εταιρείες δεν περιλαμβάνουν τα φιλοδωρήματα στις τιμές των κρουαζιέρων. Τα αξίας 15% φιλοφωρήματα προστίθενται αυτόματα στους λογαριασμούς των επιβατών, με τις χρεώσεις κατά μέσο όρο να φτάνουν περίπου στα 10 ευρώ ή και λίγο πάρα πάνω (ανά άτομο, ανά ημέρα).

Δεν είναι όλα αφημένα στην τύχη – το καζίνο μπορεί να αποδειχθεί μια καταστροφική επιλογή που μπορεί να έχει τεράστια έξοδα και είναι καλύτερα να το αποφύγετε.

Με τις αγορές αναμνηστικών δώρων από τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών τι ισχύει; Όπως είναι κατανοητό αυτά δεν περιλαμβάνονται στο πακέτο. Τα σχετικά με το ταξίδι μικροσκοπικά σουβενίρ όπως και οι φωτογραφίες από επαγγελματίες (που παραδίδονται στο χέρι) μπορεί μερικές φορές να είναι ιδιαίτερα ακριβές. Ψωνίστε στα λιμάνια άντ’ αυτού, και τραβήξτε τις δικές σας φωτογραφίες.

Μην ξεχνάτε ότι ορισμένα τέλη και φόροι δεν περιλαμβάνονται στην τιμή, στις διαφημίσεις της κρουαζιέρας, και το συνολικό ποσό μπορεί να φτάνει μέχρι και το 5%.

Επίσης, να θυμάστε ότι τα εισιτήρια που διαφημίζονται αφορούν δίκλινα δωμάτια και σε περίπτωση που θέλετε να μείνετε μόνος στην καμπίνα, θα πρέπει να πληρωθεί ολόκληρη η τιμή της καμπίνας.

Η βιομηχανία της κρουαζιέρας έζησε έναν εφιάλτη κατά την περίοδο της πανδημίας του κωρονοιού, αλλά έχει πλέον ανακάμψει πλήρως, με τις παραγγελίες νέων κρουαζιερόπλοιων αλλά και τη καθέλκυση του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου της ιστορίας να το αποδεικνύουν πανηγυρικά

Διαβάστε ακόμα