Προχωρημένες συζητήσεις της Cosco για το λιμάνι του Πειραιά

cosco_piraeus_

Η Ελλάδα βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Κίνέζικη Cosco για την ενίσχυση της συνεργασίας τους στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος , ενημερώνοντας ταυτόχρονα ότι στις συζητήσεις εμπλέκεται και η αξιοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου.

Η Cosco, η οποία διαχειρίζεται ήδη δύο προβλήτες εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά, ενδιαφέρεται επίσης για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στον ΟΛΠ. Η κυβέρνηση έχει ξεμπλοκάρει την πώληση του 51% του ΟΛΠ, καλώντας την Cosco να υποβάλει προσφορά μέχρι τον Σεπτέμβριο, όπως και τη Δανέζικη APM Terminals και την International Container Terminal Services από τις Φιλιππίνες.

Βρισκόμαστε σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις για την επέκταση της συνεργασίας αυτής πολύ σύντομα, και με την εμπλοκή του σιδηροδρομικού δικτύου” δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στο οικονομικό συνέδριο του Economist που έλαβε χώρα την Παρασκευή 15 Μαϊου στην Αθήνα.

Είναι η δεύτερη φορά τις τελευταίες εβδομάδες που ο κ. Καμμένος αναφέρεται σε διαπραγματεύσεις με τον κινεζικό όμιλο. Πρόσφατα ο υπουργός Άμυνας είχε υποστηρίξει πως είναι πρόθεση της ελληνικής Πολιτείας να ενισχυθεί η θέση του ελληνικού λιμανιού ως «πύλης εισόδου προϊόντων από την Ασία».

Σε αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα πάντα με τον υπουργό Άμυνας, ξεκινά «το project του σιδηροδρόμου, όπου τα προϊόντα θα ξεκινούν από τον Πειραιά και θα μπορούν με ένα σύγχρονο τρένο, ιδιωτικής εταιρείας, να φτάνουν και να καλύπτουν τις ανάγκες πολλών λιμανιών της Δυτικής Ευρώπης».

Ο κ. Καμμένος, προσέθεσε επίσης ότι θα προτείνει τη δημιουργία νέας αεροπορικής νατοϊκής βάσης στο Αιγαίο.

Διαβάστε ακόμα