Προς την κινέζικη αγορά στρέφεται η Carnival Corporation

royal_princess_

Η Carnival Corporation ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα στείλει ένα τελευταίας τεχνολογίας νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο προς την Κίνα για να λειτουργήσει εκεί μια ετήσια σεζόν.

Το νέο πλοίο 3600 θέσεων κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Fincantieri στην Ιταλία για την Princess Cruises, ένα από τα εννέα εμπορικά σήματα κρουαζιερόπλοιων της Carnival Corp ‘s. Το νεότευκτο θα βασίζεται στο σχεδιασμό των επίσης νέων πλοίων της εταιρείας, Royal Princess και Regal Princess, μέρος του Royal-class ναυαρχίδων του στόλου της, αλλά προσαρμοσμένο στους κινέζους ταξιδιώτες.

Το πλοίο θα εδράζεται στη Σαγκάη της Κίνας όλο το χρόνο, όταν θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι του 2017, η Carnival ανακοίνωσε την Τετάρτη.

“Η τοποθέτηση του επόμενου νέου πλοίου μας στην Κίνα υπογραμμίζει την ισχυρή δέσμευσή μας για την ανάπτυξη της αγοράς κρουαζιέρας της Κίνας, και την παροχή στους απαιτητικούς ταξιδιώτες εκπληκτικών εμπειριών διακοπών στη θάλασσα”, δήλωσε ο Jan Swartz, πρόεδρος της Princess Cruises.

Η Princess άρχισε τις με έδρα τη Σαγκάη επιχειρηματικές της λειτουργίες το 2014 με το Sapphire Princess. Αυτό το πλοίο επιστρέφει για δεύτερη σεζόν στην Κίνα, όπου θα βρίσκεται από τις 4 Ιουνίου μέχρι τον Οκτώβριο 2015.

Η Princess παρήγγειλε το χωρητικότητας 143.000 τόνων νεότευκτο τον Ιούλιο του 2014 με συνολικό κόστος 600 εκατ. ευρώ. Τα συγκεκριμένα δρομολόγια που θα εξυπηρετήσει θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Η Carnival έχει τέσσερα πλοία που εδράζονται στην Κίνα – μεταξύ των οποίων τρία πλοία Costa και το Sapphire Princess.

Η βιομηχανία κρουαζιέρας της Ασίας βρίσκεται εν μέσω μιας εντυπωσιακής διψήφιας αύξησης του αριθμού των κρουαζιερόπλοιων, των επιβατών και των λιμάνιων της περιοχής, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη από τη Διεθνή Ένωση Γραμμών Κρουαζιέρας (Cruise Lines International Association).

Από το 2013, η εισαγωγή νέων και μεγαλύτερων πλοίων στην Ασία έδωσε ώθηση στην αύξηση της συνολικής χωρητικότητας επιβατών κατά 20% σε ετήσια βάση. Η χωρητικότητα το 2015 αναμένεται να φτάσει περίπου τα 2,2 εκατομμύρια, το οποίο θα κάνει την Ασία τέταρτη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου.

Διαβάστε ακόμα