Προσάραξη ελληνικού πλοίου στην Campana της Αργεντινής

parana_river
Η κίνηση στον ποταμό Παρανά της Αργεντινής διεκόπη για μια σχεδόν μέρα καθώς το πλοίο Amadeus της ελληνικής ναυτιλιακής Goulandris Bros εξόκειλε στην περιοχή κοντά στο λιμάνι της Campana κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 26ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με το ναυτιλιακό πρακτορείο NABSA, την ώρα του ατυχήματος, το χωρητικότητας 81.700 dwt πλοίο που μετέφερε άνθρακα ανέβαινε τον ποταμό Παρανά από την Recalada.

Το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου δεν ήταν σε θέση να ανελκυθεί με δικά του μέσα και ζήτησε βοήθεια από τις τοπικές αρχές. Στο σημειο της προσάραξης απεστάλησαν δύο ρυμουλκά -το Madrugador και το Vibrador, τα οποία ρυμούλκησαν το πλοίο σε ασφαλές βάθος.

Το πλοίο έπειτα αγκυροβόλησε κοντά στην περιοχή της προσάραξης για επιθεώρηση και ειδική έρευνα. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για μόλυνση της περιοχής ή για τραυματίες μεταξύ του πληρώματος.

Σύμφωνα με τα δεδομένα AIS που παρέχει η Marine Traffic, το φορτηγό πλοίο βρίσκεται αυτήν τη στιγμή καθοδόν χρησιμοποιώντας κανονικά τον κινητήρα του. Οι τοπικές αρχές θα διενεργήσουν έρευνα για τις αιτίες του ατυχήματος.

Μέχρι στιγμής, η ιδιοκτήτρια ναυτιλιακή εταιρία Goulandris Bros και η NABSA δεν έχουν σχολιάσει το περιστατικό.

Το φορτηγό πλοίο τύπου Panamax κατασκευάστηκε το 2016 στο Ιαπωνικό ναυπηγείο Namura και έχει διαστάσεις 225 μέτρα μήκος και 33 μέτρα πλάτος.

Διαβάστε ακόμα