Προσάραξη φορτηγού πλοίου στον ποταμό Elizabeth των ΗΠΑ[vid+pics]

prosaraxi_forthgou_ploiou_sto_potamo_elizabeth_

Το αμερικάνικο Λιμενικό ερευνά ένα μήκους 180 μέτρων πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου που προσάραξε το βράδυ της Τετάρτης 26/2 στον ποταμό Elizabeth κοντά στο Hospital Point στο Πόρτσμουθ της Βιρτζίνια.

Το με Ολλανδική σημαία και χωρητικότητας 35.000 dwt Hanze Goteborg επικοινώνησε με τις αρχές περίπου στις 22:30 αναφέροντας ότι το πλοίο προσάραξε χωρίς να υπάρχουν τραυματισμοί, ρύπανση ή ζημιές.

Τα πληρώματα του Λιμενικού έφτασαν στο σημείο στις 23:45 περίπου για να εκτιμήσουν τη βλάβη και να παρακολουθήσουν την κατάσταση. Αργότερα, γύρω στα μεσάνυχτα, ρυμουλκά κατέφθασαν για να κρατήσουν το πλοίο στη θέση του και περίμεναν μέχρι τις πέντε τα ξημερώματα για να υπάρξει υψηλότερη παλίρροια και μια πιο πλήρη εκτίμηση των ζημιών.

Σύμφωνα πάντα με το Λιμενικό, αν και η ναυσιπλοΐα παρεμποδίστηκε εν μέρει, η κυκλοφορία των πλοίων συνεχίστηκε με περιορισμούς.
Τα τρία ρυμουλκά ήταν σε θέση να απελευθερώσουν το Hanze Goteborg γύρω στις 6:15 π.μ. και το σκάφος ρυμουλκήθηκε μέχρι το Lambert’s Point, όπου και αγκυροβόλησε γύρω στις 7 π.μ. Την Πέμπτη.

Τα αίτια της προσάραξης είναι υπό έρευνα, και το Λιμενικό ζήτησε να ολοκληρωθούν τυχόν απαραίτητες επισκευές και το κύτος του πλοίου να επιθεωρηθεί, πριν τον απόπλου του πλοίου.

prosaraxi_forthgou_ploiou_sto_potamo_elizabeth__

prosaraxi_forthgou_ploiou__sto_potamo_elizabeth_

prosaraxi__forthgou_ploiou_sto_potamo_elizabeth_

Διαβάστε ακόμα