Σιγκαπούρη: Προσομοιωτής γέφυρας επόμενης γενιάς από την Wärtsilä

Το κέντρο αριστείας στη Ναυτική Ασφάλεια στη Σιγκαπούρη (CEMS) θα πραγματοποιήσει έρευνα και ανάπτυξη σε πολλαπλές δεξιότητες με την υποστήριξη της επαυξημένης, μικτής και εικονικής πραγματικότητας. Το έργο θα επικεντρωθεί σε νέα εργαλεία μοντελοποίησης και προσομοίωσης που ενισχύουν την ασφάλεια στη θάλασσα και την πλοήγηση, την ανάπτυξη ενός πολύπλοκου λιμενικού περιβάλλοντος, καθώς και την επικύρωση νέων επιχειρησιακών ιδεών, ιδιαίτερα με έξυπνα και αυτόνομα πλοία.

«Πρόκειται για μια στρατηγικής σημασίας συνεργασία, καθώς η CEMS και η Wärtsilä Voyage μοιράζονται κοινούς στόχους για την εισαγωγή της νέας γενιάς έξυπνων θαλάσσιων τεχνολογιών με ασφάλεια και με ανθρωποκεντρική προσέγγιση, τόσο στο πλοίο όσο και στην στεριά. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το CEMS και τους παγκόσμιους εταίρους που δεσμεύονται για να προωθήσουμε αυτό το σημαντικό θέμα», δήλωσε ο Chris Chung, Διευθυντής, Ecosystem Development της Wärtsilä Voyage.

«Καθώς η ναυτιλιακή βιομηχανία συνδέεται πιο ψηφιακά, είναι ευκαιρία να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι για τον εντοπισμό και τον καθορισμό νέων δεξιοτήτων που θα μπορούσαν να διαφέρουν ριζικά από σήμερα. Το CEMS μοιράζεται ένα κοινό όραμα με τη Wärtsilä Voyage για να αγκαλιάσει τις τεχνολογίες και να προετοιμάσει το εργατικό δυναμικό για το μέλλον μέσω της έρευνας και της καινοτομίας », δήλωσε ο Daniel Zhang, Διευθυντής Κέντρου, CEMS στο Singapore Polytechnic.

Η συνεργασία της Wärtsilä Voyage με το CEMS καλύπτει τρεις βασικούς κλάδους, του θαλάσσιου τοπίου, του τοπίου στη στεριά και αυτόν της μαθηματικής μοντελοποίησης όλων των σχετικών τύπων πλοίων για την εκπαίδευση αξιωματικών ναυσιπλοΐας στην στεριά, καθώς και την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για απομακρυσμένες επιχειρήσεις. Αυτές περιλαμβάνουν τομείς όπως βοηθητικές τεχνολογίες για χρήση σε πλοία και κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, προσομοιωτές για τη μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς και ικανότητας για την ενίσχυση της ασφάλειας της πλοήγησης, την έγχυση φορητών τεχνολογιών και την από κοινού ανάπτυξη προσομοίωσης “Standards Validation” για αυτόνομη έρευνα πλοίων. Οι ερευνητικές ιδέες και έργα θα διεξαχθούν τα επόμενα δύο χρόνια.

Αναγνωρίζοντας τη μακροπρόθεσμη ανάγκη δημιουργίας περιβάλλοντος για την προώθηση της καινοτομίας και των εξελίξεων που βασίζονται στα δεδομένα στους ναυτιλιακούς τομείς, το Ναυτικό Ινστιτούτο της Σιγκαπούρης υπέγραψε επίσης συμφωνία μνημονίου συνεννόησης με την Wärtsilä Voyage. Βάσει αυτού, τα δύο μέρη θα συνεχίσουν να συνεργάζονται και να εντοπίζουν τις προκλήσεις του κλάδου που μπορούν να επιλυθούν μέσω εργαλείων, εφαρμογών και τεχνολογιών που βασίζονται σε δεδομένα, καθώς και να παρέχουν στους ερευνητές σχετικά και ανώνυμα δεδομένα για να υποστηρίξουν το έργο τους στο πλαίσιο του προγράμματος Ε & Α Maritime AI της SMI.

«Το έργο έχει μεγάλη σημασία καθώς ανοίγει το δρόμο για μελλοντικές συνεργασίες και έργα όχι μόνο στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, αλλά και με την παγκόσμια βιομηχανία όπου οι πλατφόρμες προσομοίωσης της Wärtsilä Voyage μπορούν να λειτουργήσουν ως ασφαλείς δοκιμαστικοί χώροι για την επικύρωση κάθε είδους έξυπνων θαλάσσιων τεχνολογιών και τεχνολογιών αυτονομίας. », Δήλωσε ο Pierre Guillemin, Αντιπρόεδρος τεχνολογίας στο Wärtsilä Voyage.

«Τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης και προσομοίωσης όχι μόνο μας παρέχουν τη μοναδική πλατφόρμα για να ελέγξουμε και να επικυρώσουμε με ασφάλεια μια πληθώρα καταστάσεων και περιβαλλόντων πριν ξεκινήσουμε για πραγματικά θαλάσσια μονοπάτια, αλλά δίνουν επίσης στους ναυτικούς μεγάλη ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη νέα τεχνολογία χωρίς κίνδυνο». πρόσθεσε ο Guillemin. «Συνεπώς, βλέπουμε αυτή τη συνεργασία ως την τέλεια ευκαιρία και παράδειγμα για το πώς μπορούν να συγκεντρωθούν διαφορετικά ενδιαφερόμενα μέρη στη βιομηχανία για να αξιοποιήσουν τα μεγάλα δεδομένα και να συνδυάσουν την τεχνογνωσία τους για να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν πιο έξυπνες τεχνολογίες γρηγορότερα, και τη μετάβαση της προς τη βιωσιμότητα».

Διαβάστε ακόμα