Προτεραιότητα εμβολιασμού στους ναυτεργάτες και σε όλους τους εργαζόμενους των ΜΜΜ ζητά η ΠΕΝΕΝ

Να λαμβάνουν όλα τα υποδεικνυόμενα μέτρα για την υγειονομική προστασία των Ναυτεργατών και την αυστηρή τήρησή τους, απαιτεί η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) από τις Ναυτιλιακές εταιρίες.

Σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ), στο Ε/Γ – Ο/Γ “ΚΝΩΣΣΌΣ ΠΑΛΑΣ” της MINOANLINES έχουν γνωστοποιηθεί έως τώρα τουλάχιστον 12 κρούσματα με κορoνοϊό σε μέλη του πληρώματος του πλοίου σε διάφορες ειδικότητες.

Το γεγονός αυτό, τονίζει η ΠΕΝΕΝ, αναδεικνύει για άλλη μια φορά την ανεπάρκεια των μέσων και των μέτρων για την προστασία των Ναυτεργατών μέσα στα πλοία. Επίσης,σημειώνει, έρχεται στην επιφάνεια με τα συγκεκριμένα πολλαπλά κρούσματα η έλλειψη ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές και λιμενικές υπηρεσίες στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούν τις συνθήκες εργασίας.

Η ΠΕΝΕΝ υπογραμμίζει ότι η κατάσταση στον χώρο της επιβατηγού Ναυτιλίας που αποτελεί τον βασικό συγκοινωνιακό κρίκο της ηπειρωτικής χώρας με το νησιωτικό σύμπλεγμα, ο συγχρωτισμός που αναπόφευκτα υπάρχει μέσα στους κλειστούς χώρους των πλοίων, καθιστά αναγκαίο, σε συνδυασμό με την έξαρση της πανδημίας την πραγματοποίηση μαζικών τεστ σε όλα τα πλοία και μάλιστα επαναλαμβανόμενα κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

Επίσης, τονίζει ότι στην κατεύθυνση ουσιαστικής προστασίας των Ναυτεργατών με βάση τις παραπάνω ιδιαιτερότητες προτείνει να δοθεί προτεραιότητα εμβολιασμού τους και ευρύτερα σε όλους τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Διαβάστε ακόμα