Πρώτη Ελληνο-Αραβική Ναυτική Ακαδημία στην Ελλάδα

Πρόκειται για σύμπραξη της Αραβικής Ακαδημίας Επιστημών, Τεχνολογίας και Θαλάσσιων Μεταφορών (No. 2 στην παγκόσμια κατάταξη των Ναυτικών Ακαδημιών) με Ελληνικό Κολέγιο.

Μια άκρως ανταγωνιστική επένδυση που φέρνει τον Αραβικό κόσμο στο ελληνικό προσκήνιο της Ανώτατης εκπαίδευσης και μάλιστα στο προνομιακό πεδίο της ναυτικής εκπαίδευσης με επαγγελματική κατάρτιση, υλοποιείται στις 16 Οκτωβρίου, όπου ανοίγει επισήμως τις πύλες της η πρώτη ιδιωτική ναυτική ακαδημία στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση, από αυτές που αποζητά η ελληνική οικονομία και αφορά την πρώτη Ελληνο-Αραβική σύμπραξη σε επίπεδο ανώτατης εκπαίδευσης. Από την Ακαδημία θα αποφοιτούν ανώτερα στελέχη του εμπορικού ναυτικού.

Η ίδρυση της Hellenic – Arab Maritime Academy προέρχεται από τη σύμπραξη του City Unity College και του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Ανάπτυξης. H σύμπραξη αφορά την Αραβική Ναυτική Ακαδημία, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των Ναυτικών Ακαδημιών, με το City Unity College και θα προσφέρει πανεπιστημιακά και πολυτεχνικά προγράμματα για Πλοιάρχους, Μηχανικούς, Ηλεκτρολόγους, ενώ οι Άραβες έχουν επενδύσει σε σύγχρονους προσομοιωτές και εξοπλισμό υψηλών τεχνολογικών προδιαγραφών για την άρτια ακαδημαϊκή και επαγγελματική κατάρτιση των αποφοίτων της Ακαδημίας.

Η φοίτηση θα είναι 4ετής και τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων πολύ αυστηρά. Η Ελληνο-Αραβική Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού θα υποστηριχθεί από το πρώτο ιδιωτικό εκπαιδευτικό πλοίο που υπάρχει στην Ευρώπη, το AIDA IV. Σκοπός του εγχειρήματος είναι η προσέλκυση φοιτητών από όλο τον κόσμο. Κατά την ανακοίνωση του εγχειρήματος ο γενικός γραμματέας του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Ανάπτυξης και Εμπορίου Ελλάδος, κος. Rashad Mabger, είχε επισημάνει χαρακτηριστικά ότι «αυτή η σύμπραξη ενισχύει τις ελληνοαραβικές σχέσεις και στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης».

portnet.gr

Διαβάστε ακόμα