Πυρκαγιά σε χημικό δεξαμενόπλοιο στον Μαρμαρά -Ένας νεκρός! [video]

purkagia_se_xhmiko_tanker_sto_marmara_nautilia_

Πυρκαγιά ξέσπασε τη Δευτέρα σε χημικό δεξαμενόπλοιο στην Κωνσταντινούπολη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 34χρόνου άνδρα και τον τραυματισμό άλλων τέσσερις, αναφέρουν τοπικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών Tibil έπλεε κατά μήκος της ακτής του Μαρμαρά, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, όταν το πλοίο τυλίχθηκε στις φλόγες, αργά το απόγευμα στις 20 Ιανουαρίου του 2014.

Δέκα άνθρωποι απομακρύνθηκαν άμεσα από αυτό με ασφάλεια. Τέσσερις είχαν υποστεί τραυματισμούς και στάλθηκαν για νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Στο σημείο του τραγικού ατυχήματος απεστάλησαν δύο ρυμουλκά και 6 πλοία διάσωσης για να βοηθήσουν τα μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου και να κατασβήσουν τη φωτιά που μαινόταν πάνω στο πλοίο.

Ο πλοίαρχος, ο δεύτερος αξιωματικός και ένας άλλος αστυνομικός επέστρεψαν στο πλοίο, για να διερευνήσουν τις αιτίες του δυστυχήματος. Το πλοίο πρόκειται να μεταφερθεί στο ναυπηγείο της Τούζλα.

Τα Στενά του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη συγκαταλέγονται μεταξύ των πλωτών οδών με την πιο έντονη κυκλοφορία δεξαμενόπλοιων στον κόσμο .

Διαβάστε ακόμα