Ρυμούλκιση του Costa concordia μέχρι τον Ιούλιο

Italy Ship Aground

Το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου , που ανατράπηκε δίπλα στο ιταλικό νησί των διακοπών της Giglio πριν από δύο χρόνια, κατά πάσα πιθανότητα θα ρυμουλκηθεί στη στεριά μέχρι το τέλος του Ιουνίου, δήλωσαν αξιωματούχοι την Παρασκευή.

Το βάρους 114.500 τόνων πλοίο, το οποίο ρυμουλκήθηκε σε όρθια θέση μέσω μιας περίπλοκης επιχείρησης το Σεπτέμβριο, προσέκρουσε σε ύφαλο στις 13 Ιανουαρίου του 2012, σκοτώνοντας 32 άτομα.

Ο καπετάνιος του, Francesco Schettino, βρίσκεται προφυλακισμένος και κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ως υπέυθυνος για το ναυάγιο και για την εγκατάλειψη του πλοίου. Οι δικηγόροι του πάλι υποστηρίζουν ότι δεν ήταν ο μόνος που φταίει.

“Είμαστε πολύ σίγουροι ότι μπορούμε να αφαιρέσουμε το πλοίο από το νησί μέσα στον μήνα Ιούνιο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Michael Thamm, διευθύνων σύμβουλος της Costa Crociere στην οποία ανήκει το σκάφος της γραμμής.

Ιταλοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι ο Ιούνιος είναι η ημερομηνία που έχει τεθεί ως στόχος για την απομάκρυνση του πλοίου, αν και μερικοί είπαν ότιδεν θα μπορούσε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μιας μικρή καθυστέρησης, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.

“Κατά τη διάρκεια της επόμενης τουριστικής περιόδου για το νησί το πλοίο θα έχει φύγει”, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ανδρέα Ορλάντο.

Από την άλλη, ο Franco Gabrielli, ο άνθρωπος που έχει επιφορτιστεί από την κυβέρνηση με την επίβλεψη της όλης επιχειρησης, δήλωσε ότι σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα η μετακίνηση μπορεί να μην έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Ακόμα δεν έχει ειπωθεί τίποτα για το μέρος πού θα ρυμουλκηθεί το ναυάγιο, η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται τον Μάρτιο, σύμφωνα πάντα με αξιωματούχους.

Διαβάστε ακόμα