Ρόδος: Προετοιμασίες για την άσκηση στο «Louis Olympia»

louis_olimpia_cruise_ship_

Την ερχόμενη Τετάρτη 11 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο η υπηρεσιακή σύσκεψη, που σκοπό θα έχει την προετοιμασία της μεγάλης άσκησης επί του κρουαζιεροπλοίου Louis Olympia.

Πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό γεγονός για το νησί, καθώς πρόκειται να οργανωθεί και να εκτελεστεί μία άσκηση ευρείας κλίμακας που παρόμοιά της δεν έχει γίνει στη Ρόδο και ούτε σε εθνικό επίπεδο.

Όπως έχει ανακοινωθεί η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουλίου μέρα κατά την οποία το κρουαζιερόπλοιο Louis Olympia της εταιρίας Louis cruise lines θα βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Ρόδου.

Στη σύσκεψη που θα διεξαχθεί πάνω στο κρουαζιερόπλοιο και συγκεκριμένα στο κατάστρωμα 5 θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας, την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, το δήμο Ρόδου, το λιμενικό ταμείο, το λιμενικό σώμα, ναυτικοί –τουριστικοί πράκτορες, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρίας με τον πλοίαρχο του κρουαζιεροπλοίου Ευστάθιο Ρωμαίο.

Επίσης θα κληθούν να παραβρεθούν οι εκπρόσωποι του νοσοκομείου, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της πολεμικής αεροπορίας σε ότι αφορά το ελικόπτερο super puma που σταθμεύει στο νησί.

Την οργάνωση της άσκησης και την εποπτεία της έχει αναλάβει το λιμενικό σώμα σε συνεργασία με το κεντρικό λιμεναρχείο Ρόδου.

Σημειώνεται ότι στις 30 Απριλίου είχε πραγματοποιηθεί στο νησί μας και μία προκαταρκτική σύσκεψη στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, ενώ όπως είχε τονιστεί τότε, δεν αποκλείεται να παρακολουθήσουν την άσκηση και εκπρόσωποι από υπουργεία.

Η μεγάλη σημασία της άσκησης αυτής για τη Ρόδο αλλά και τη χώρα μας εν γένει στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, δίνει το μήνυμα ότι, καταρχήν τηρούνται αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια στα λιμάνια μας και, κατά δεύτερον, υπάρχει το εκπαιδευμένο προσωπικό για να επιληφθεί στην απευκταία περίπτωση μίας οποιασδήποτε έκτακτης κατάστασης.

Όπως είχε δηλώσει τότε ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης, κ. Μιχαήλ Λάμπρου: «Διαλέξαμε το νησί σας, την όμορφη Ρόδο, σαν το νησί που θα πραγματοποιήσουμε ένα γυμνάσιο το οποίο δεν έχει γίνει ποτέ σε ελληνικό λιμάνι και θα γίνει εδώ στις 9 Ιουλίου.

Θα δοθεί μία εντύπωση και στον κόσμο και στους επιβάτες αλλά και στις Εταιρίες ότι, πράγματι, εμείς, νοιαζόμαστε για την ασφάλειά τους και διαλέξαμε το νησί σας διότι, και το αγαπούμε και είναι από τα σπουδαιότερα».

rodiaki.gr

Διαβάστε ακόμα