Ρώσος πλοίαρχος πιάστηκε να τα… τσούζε

vita

Ο Ρώσος πρώην πλοίαρχος του Vita, Oleksandr Chuyko, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης επειδή βρέθηκε με πάνω από το επιτρεπτό όριο αλκοόλ στο αίμα του.

Αν Chuyko, ο οποίος εμφανίζεται να μην έχει μόνιμη κατοικία, θελήσει να αφεθεί ελεύθερος, θα πρέπει να πληρώσει το συνολικό ποσό των 1.315 λιρών (1.838 ευρώ) για τα πρόστιμα που εκδόθηκαν – στο συνολικό ποσό περιλαμβάνεται και το ποσό των 50 λιρών για αποζημίωση θυμάτων.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε να εκτίσει μια μέγιστη ποινή 28 ημερών στη φυλακή έως ότου να πραγματοποιηθούν όλες οι οφειλόμενες πληρωμές.

Κατά τη διάρκεια της δίκης ο Chuyko μίλησε μέσω της χρήσης ενός Ρώσου διερμηνέα. Στις 22 Απριλίου παραδέχτηκε την ενοχή του για τις ακόλουθες δύο κατηγορίες:  ότι βρισκόταν σε κατάσταση μέθης κατά την άσκηση των καθηκόντων του πλοιάρχου του πλοίου και για την αποτυχία του να συνεργαστεί στη διενέργεια του αλκοτέστ.

Συνελήφθη άμεσα και του ασκήθηκαν κατηγορίες σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου για την Ασφάλεια των Σιδηροδρόμων και των Μεταφορών του 2003.

Στις 20 Απριλίου, η αστυνομία συνέλαβε το 45χρονο Chuyko αφού διαπιστώθηκε ότι ήταν μεθυσμένος – το πλοίο Vita ήταν εκείνη τη στιγμή στο Bentinck Dock. Ο Chuyko εγκατέλείψε το πλοίο και πήγε έξω για ένα-δύο ποτά στην πόλη μόλις έμαθε ότι η σύζυγός του αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας πίσω στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Καλίνινγκραντ. Σκόπευε για αυτό το λόγο να είναι το τελευταίο του ταξιδιού, αφού πέρασε 17 χρόνια στη θάλασσα ως καπετάνιος.

Το Vita αναχώρησε από το King’s Lynn και κατευθύνθηκε προς το Άμστερνταμ στις 21 Απριλίου με την απογευματινή παλίρροια.

Οι βρετανικές λιμενικές αρχές αρνήθηκαν να σχολιάσουν την είδηση.

Διαβάστε ακόμα