ΣΑΚΗΣ ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΗΣ: Ο Καπετάνιος του Skiathos Exprees αποχαιρετά την θάλασσα μετά από 33 χρόνια

Ο καπετάνιος του «Εξπρές Σκιάθος» Σάκης Κομπογιάννης αποχαιρετά την αγαπημένη του θάλασσα μετά από 33 χρόνια υπηρεσίας, τα 15 από αυτά μεταξύ Βόλου & Β. Σποράδων με το Ε/Γ – Ο/Γ Skiarthos Express

Παρέμεινε στην πρώτη γραμμή κρατώντας ζωντανή τη συγκοινωνία των νησιών με τη χερσαία Μαγνησία και στην περίοδο της πανδημίας. Ακόμη και κάτω από δύσκολες συνθήκες, με λιγότερα δρομολόγια και ελάχιστους επιβάτες, ο καπετάνιος του «Εξπρές Σκιάθος» Σάκης Κομπογιάννης και το πλήρωμα του πλοίου παρέμηναν στις επάλξεις του καθήκοντος, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των νησιών.

Ο Καπετάνιος που έχει ταξιδέψει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, αλλά “έδεσε” για τα καλά μεταξύ Παγασητικού και Αιγαίου πελάγους πέρασε από τα Flying Cat 5 & 6, ενώ ένα διάστημα πέρασε ως Υποπλοίαρχος από το PAPADIAMANTIS

Ο κ. Κομπογιάννης γόνος οικογένειας ναυτικών και αλιέων από το Κεραμίδι Πηλίου, έμαθε να ταξιδεύει με ούριο άνεμο, αλλά και αντίξοες καιρικές συνθήκες, πιστός στο καθήκον, αλλά και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τον διέκρινε.

Οι δυσκολίες του επαγγέλματος πολλές και το αίσθημα της ευθύνης υψηλό. Δεν είναι λίγες οι φορές που έκανε κυριολεκτικά αγώνα δρόμου στα κύματα για να σωθεί η ζωή ασθενούς, ενώ δεν έλειψαν και τα γεννητούρια εν πλω, όταν βρισκόταν στη γραμμή των Κυκλάδων. «Πάνω απ’ όλα ο άνθρωπος και οι επιβαίνοντες στο πλοίο» επισημαίνει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξη του στον Ταχυδρόμο, ενώ τονίζει παράλληλα ότι πολλές φορές έχει πάρει το ρίσκο της προσέγγισης των λιμανιών των νησιών των Βορείων Σποράδων, ακόμη και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Ο καπετάν Σάκης Κομπογιάννης πέρασε τις θάλασσες με “μπουνάτσες και Μποφόρια” με άριστα, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στον ορίζοντα, στο λιμάνι που θα προσεγγίσει με ασφάλεια, μεταφέροντας επιβάτες και εμπορεύματα για την κάλυψη των αναγκών των νησιών.

Η παραίνεσή του σε όλους να «Κρατάμε ψηλά το κεφάλι» και πως όλα θα πάνε καλά αφού πάντα μετά την φουρτούνα έρχεται η νηνεμία.

Σε ευχαριστούμε για όλα καπετάν Σάκη, καλή ξεκούραση

Νίκος Τζούμας
skiathoslife.gr

Διαβάστε ακόμα