ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σε εγρήγορση η ναυτιλιακή βιομηχανία προειδοποιεί για το ξέσπασμα του κοροναϊού

Η εκδήλωση του κορωναϊού βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων, καθώς έχει ήδη οδηγήσει σε μεγάλο αριθμό θανάτων σε πολύ σύντομο χρόνο, ενώ η ναυτιλία και τα ενδιαφερόμενα μέρη έχουν εκδώσει συμβουλές και μέτρα για να προστατευθούν οι ναυτικοί.

Συγκεκριμένα, η Διεθνής Ομοσπονδία Μεταφορών Εργαζομένων εξέδωσε συμβουλές σχετικά με τον ιό, ο οποίος προήλθε από την Κίνα στα τέλη του 2019, προκαλεί πνευμονία και μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή.

Ως εκ τούτου, η ITF τονίζει ότι πρέπει να προστατευθεί:

1. Οι ταξιδιώτες πρέπει να αποφεύγουν την επαφή με ζωντανά ζώα χωρίς προστασία.
2. Το μαγείρεμα όλων των ζωικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του κρέατος και των αυγών.
3. Όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να εφαρμόζουν καλή υγιεινή για να αποφύγουν την επαφή με οποιονδήποτε εμφανίζει συμπτώματα.

Προς το παρόν, δεν έχουν υπάρξει διεθνείς ταξιδιωτικοί περιορισμοί, ωστόσο οι κινεζικές αρχές έχουν λάβει τοπικά μέτρα για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δεν έχει ακόμη κηρύξει την κατάσταση ως «παγκόσμια κρίση για την υγεία» – επισήμως μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία – και έχει εκδώσει οδηγίες για το πώς θα προστατευτούμε.

Ο Danny McGowan από το Nautilus σχολίασε:

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εκθέσεις του ITF και του ΠΟΥ. Οι ναυτικοί καλούνται να εξοικειωθούν με την επίβλεψη και την καθοδήγηση από την εταιρεία τους για τέτοιες καταστάσεις. Οι εταιρείες που ενδέχεται να μην εφαρμόζουν ακόμη διαδικασίες πρέπει να ζητήσουν συμβουλές σχετικά με τον τρόπο προστασίας των εργαζομένων και των επιβατών τους».

Εν τω μεταξύ, η British Ports Association ενημέρωσε ότι θα διατηρήσει επαφή με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας (DHSC) σχετικά με τον ιό και θα συζητήσει για την προετοιμασία των πλοίων και των λιμανιών με πλοήγηση.

Το περιοδικό Wall Street Journal ανέφερε ότι η Κίνα έχει προς το παρόν κρατήσει κάποια πλοία και δεν τα αφήνει να προσδέσουν και να φορτοεκφορτώσουν στην πόλη του Wuhan, ένα σημαντικό εμπορικό κόμβο στον ποταμό Yangtze, λόγω του ταχέως εξάπλωσης του ιού.

Επίσης η ναυτιλιακή βιομηχανία θα πρέπει πρώτα απ ‘όλα να φροντίζει για την υγεία των μελών του πληρώματος, αλλά μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει μέτρα αναφοράς και απομόνωσης για την προστασία από την εξάπλωση της νόσου, καθώς και ζητήματα όσον αφορά τα ναυλωσύμφωνα.

Το Skuld Club το προειδοποίησε:

«Ένα υψηλό επίπεδο υγιεινής και η εγρήγορση θα μειώσουν τον κίνδυνο για την εξάπλωση οποιουδήποτε ιού».

Η λέσχη πρόσθεσε ότι ορισμένοι λιμένες ενδέχεται να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες από τα πλοία, πριν επιτρέψουν την πρόσβαση τους.

Μετά τη σοβαρότητα του κορωναϊού, ο ναυτιλιακός κλάδος παρακολουθεί στενά την κατάσταση, συμβουλεύοντας τα μέλη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διατηρούν καλή υγιεινή.