Σε μεγάλο παίχτη πλοίων μεταφοράς LNG μετατρέπεται η Capital του Βαγγέλη Μαρινάκη

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ Capital Product Partners πούλησε ακόμη τρία πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, καθώς συνεχίζεται η διαδικασία για να γίνει μια εταιρεία πλοίων μεταφοράς φυσικού αερίου.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πούλησε το πλοίο μεταφοράς κοντέινερ Akadimos μεταφορικής ικανότητας 9,300 teu κατασκευής 2015 και τα αδελφά πλοία Fos Express και Seattle Express μεταφορικής ικανότητας 5.100 teu κατασκευής 2008.

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, η Capital Product Partners ανακοίνωσε σχέδιο αγοράς 11 πλοίων μεταφοράς LNG έναντι 3,13 δισ. δολαρίων. Η κίνηση αυτή απομακρύνει την εταιρεία από τον κλάδο μεταφοράς των εμπορευματοκιβωτίων, μετά την έξοδο και από τον κλάδο της μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου τον Ιούλιο του ίδιου έτους.

Η διαδικασία πώλησης των πλοίων μεταφοράς κοντέινερ ξεκίνησε τον Δεκέμβριο, όταν η εταιρεία συμφώνησε να πουλήσει το Long Beach Express των 5.100 teu κατασκευής 2008. Οι πρόσφατες πωλήσεις θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και τα τέσσερα πλοία αναμένεται να αποφέρουν περίπου 81 εκατ. δολάρια μετά την αποπληρωμή του ανεξόφλητου χρέους.

Η Capital Product Partners διαθέτει επί του παρόντος εννέα πλοία μεταφοράς LNG και 14 πλοία μεταφοράς κοντέινερ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν συμφωνηθεί προς πώληση, και έχει ακόμη εννέα μονάδες LNG που θα παραδοθούν μεταξύ του δεύτερου τριμήνου του 2024 και του πρώτου τριμήνου του 2027.

Διαβάστε ακόμα