Σε συμφωνία μετατροπής χρέους σε μετοχές προχώρησε η DryShips

mv_coronado
Το MV Coronado που πούλησε η DryShips για να υποστηρίξει τη νέα συμφωνία αναδιάρθρωσης του χρέους της

Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου και πλοίων ανοιχτής θαλάσης DryShips συμφώνησε με τη Sifnos Shareholder για τη μετατροπή 8,75 εκατ. δολαρίων του ανεξόφλητου χρεόυς της σε 3,5 εκατομμύρια προνομιούχες μετοχές.

Η εταιρεία είπε ότι κάθε προνομιούχο μετοχή θα έχει 100.000 δικαιώματα ψήφου. Επιπλέον, η Sifnos (που ελέγχεται επίσης από τον Γιώργο Οικονόμου) έχει συμφωνήσει να παρέχει ένα διαστημα 90 ημερών παραίτησης από οποιαδήποτε υποχρεώση πληρωμών.

Επίσης, στις 9 Σεπτεμβρίου, 2016, η εταιρεία παρέδωσε το κατασκευής 2000 πλοίο μεταφοράς φορτίου χύδην MV Coronado στους νέους ιδιοκτήτες της. Το χωρητικότητας 75.700 dwt πλοίο, με μήκος 225 μέτρα και πλάτος 32,2 μέτρα, πωλήθηκε έναντι 4,25 εκατ. δολαρίων.

Η DryShips, δήλωσε ότι όλα τα καθαρά έσοδα από την πώληση θα χρησιμοποιήθούν για να πληρώσει το σχετικό δάνειο.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε τον ιδρυτικό μας μέτοχο να υποστηρίζει ενεργά την εταιρεία με έναν τρόπο που δεν είναι επιβλαβής για τους υπόλοιπους των μετόχων μας. Καθώς συνεχίζουμε τις συζητήσεις μας με τους δανειστές μας, ελπίζουμε ότι κι αυτοί θα προβούν στους απαραίτητους συμβιβασμούς για να αναδιαρθρώθεί το χρέος της εταιρείας σε πιο βιώσιμα επίπεδα”, δήλωσε ο Αντώνης Κανδυλίδης, οικονομικός διευθυντής της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο η DryShips είχε πετύχει ένα αντίστοιχο deal για τη μετατροπή χρέους 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε 4 εκατομμύρια προνομιούχες μετοχές, καθεμιά από τις οποίες έδινε πέντε δικαιώματα ψήφου.

Διαβάστε επίσης: Η DryShips περιορίζει τις απώλειες του δεύτερου τριμήνου

Διαβάστε ακόμα