Σεμινάριο Ναυτικής Μετεωρολογίας για τους Τροπικούς Κυκλώνες

cyclones_

Βρές την κρουαζιέρα που σου ταιριάζει

Περιγραφή Σεμιναρίου

Το σεμινάριο για τους τροπικούς κυκλώνες αποτελεί μία σύγχρονη και ολοκληρωμένη προσέγγιση του πιο επικίνδυνου μετεωρολογικού φαινομένου με το οποίο μπορεί να έρθει αντιμέτωπος ένας ναυτικός. Στο σεμινάριο αυτό παρέχονται όλες οι βασικές γνώσεις που πρέπει να γνωρίζει ο αξιωματικός γέφυρας, όπως είναι η δομή των τροπικών κυκλώνων, η ονομασία, το επικίνδυνο και πλεύσιμο ημικύκλιο, ο κανόνας Rule 1-2-3. Επίσης γίνεται ειδική αναφορά στο τρόπο συμβολισμού των τροπικών κυκλώνων πάνω στους χάρτες επιφανείας, που εκδίδουν οι μεγαλύτερες μετεωρολογικές υπηρεσίες του κόσμου (NOAA, JMA) και εξηγείται ο τρόπος που διαβάζονται τα μετεωρολογικά μηνύματα (advisories). Παράλληλα διδάσκεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η μέθοδος των Ma-Li Chen και Lee Chesneau για την πρόγνωση της τροχιάς των τροπικών κυκλώνων με τη χρήση του χάρτη των 500 mb. Και όλα αυτά μέσα από πρακτικές εφαρμογές, ασκήσεις και πλήθος παραδειγμάτων.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο Ναυτικής Μετεωρολογίας για τους Τροπικούς Κυκλώνες απευθύνεται στους αξιωματικούς γέφυρας ποντοπόρων πλοίων οποιασδήποτε βαθμίδας, σπουδαστές ΑΕΝ/ΚΕΣΕΝ καθώς επίσης και σε στελέχη γραφείου ναυτιλιακών εταιριών.

Περιεχόμενα σεμιναρίου

Κλίμακα ανέμου Saffir – Simpson, ονοματολογία τροπικών κυκλώνων, δημιουργία τροπικών κυκλώνων, δομή τροπικών κυκλώνων, εποχές και τροχιές κίνησης τροπικών κυκλώνων, επικίνδυνο και πλεύσιμο ημικύκλιο, rule 1-2-3, αποτύπωση τροπικών κυκλώνων πάνω στους μετεωρολογικούς χάρτες επιφανείας και πρόγνωση της τροχιάς τους, υπολογισμός βέλτιστης πορείας για την αποφυγή των τροπικών κυκλώνων, χρήση του e-mail για την λήψη των μετεωρολογικών πληροφοριών και προγνώσεων που αφορούν τους τροπικούς κυκλώνες, mέθοδος Ma-Li Chen και Lee Chesneau για την πρόγνωση της τροχιάς των τροπικών κυκλώνων με τη χρήση του χάρτη των 500 mb.

Που και Πότε

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, ώρα: 1000 – 1600, στην οδό Κεφαλληνίας 57 και Δωδεκανήσου, στον Πειραιά στις σύγχρονες εγκαταστάσεις τηςΕΙΜ. Για τον χάρτη της περιοχής πατήστε εδώ.

Κόστος

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 120€. Για σπουδαστές ΑΕΝ/ΚΕΣΕΝ προσφέρεται έκπτωση 30% και η τιμή διαμορφώνεται στα 84€. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται το υλικό παρακολούθησης, coffee breaks και η βεβαίωση συμμετοχής.

Εγγραφές

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας ενώ για εγγραφή πατήστε εδώ.

Εισηγητής

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Δρ. Νίκος Μαζαράκης, Φυσικός – Μετεωρολόγος, Καθηγητής Ναυτικής Μετεωρολογίας – Επιστημονικός συνεργάτης Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με πάνω από 4500 ώρες διδασκαλίας στη Ναυτική Μετεωρολογία σε ναυτικούς, στελέχη ναυτιλιακών εταιριών, ιστιοπλοϊκούς ομίλους και ιδιώτες(για βιογραφικό πατήστε εδώ).

Διαβάστε ακόμα