Σεμινάριο Σύγχρονης Ναυτικής Μετεωρολογίας (Επ. I)

pontoporos_nautilia_meteorologia_

Περιγραφή Σεμιναρίου
Το σεμινάριο Ναυτικής Μετεωρολογίας με τίτλο Modern Marine Meteorology (Level I) εκπαιδεύει τους συμμετέχοντες στις βασικές αρχές της σύγχρονης Nαυτικής Mετεωρολογίας έχοντας ως κύρια αντικείμενα την εκμάθηση του τρόπου ανάγνωσης και κατανόησης των μετεωρολογικών χαρτών επιφανείας που εκδίδονται καθημερινά από τις μεγαλύτερες μετεωρολογικές υπηρεσίες του κόσμου, που ασχολούνται με την πρόγνωση του καιρού στους Ωκεανούς. Αυτές οι υπηρεσίες είναι η Αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NOAA/OPC), η Ιαπωνική (JMA) και η Αγγλική (Metoffice). Επίσης, διδάσκονται οι πιο σύγχρονες τεχνικές ασφαλούς σχεδιασμού πορείας (weatherrouting) με στόχο την αποφυγή των επικίνδυνων βαρομετρικών συστημάτων και των τροπικών κυκλώνων. Στο σεμινάριο γίνεται επίσης ειδική αναφορά στα κύματα (wind waves and swell).

Σε ποιους απευθύνεται
Το σεμινάριο απευθύνεται στους αξιωματικούς γέφυρας ποντοπόρων πλοίων, οποιασδήποτε βαθμίδας καθώς επίσης και σε στελέχη γραφείου ναυτιλιακών εταιριών.

Περιεχόμενα σεμιναρίου
Κατηγορίες Μετεωρολογικών χαρτών, ανάλυση χάρτη επιφανείας, ασφαλής σχεδιασμός ταξιδιού, ανάλυση χαρτών ύψους κύματος – significant wave height, προσομοίωση ταξιδιού με σχεδιασμό πορείας και πρόγνωση καιρού.

Που & Πότε
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014, Ώρα: 1000 – 1600, στην οδό Θησέως 14-15 στο Σύνταγμα, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του City Unity College.

Κόστος
Λόγω του γεγονότος ότι το συγκεκριμένο σεμινάριο κλείνει τη φετινή εκπαιδευτική περίοδο γίνεται έκπτωση 40% και η τιμή διαμορφώνεται από τα 130€ το άτομο στα 80€ για όλους, σπουδαστές και επαγγελματίες. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται το υλικό παρακολούθησης με τις έντυπες σημειώσεις, η βεβαίωση συμμετοχής και τα coffee breaks.

Εγγραφές
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 697 80 52 622 ενώ για εγγραφή πατήστε εδώ.

Εισηγητής
Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Δρ. Νίκος Μαζαράκης, Φυσικός – Μετεωρολόγος, Καθηγητής Ναυτικής Μετεωρολογίας ΚΕΣΕΝ – Επιστημονικός συνεργάτης Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (για βιογραφικό πατήστε εδώ).

Διαβάστε ακόμα