Σεμινάριο Σύγχρονης Ναυτικής Μετεωρολογίας

satellites

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

Περιγραφή Σεμιναρίου

Μάθετε τους τρόπους με τους οποίους πάντα θα έχετε τις επίσημες μετεωρολογικές πληροφορίες στο καράβι, σε οποιαδήποτε μέρος του κόσμου και αν είστε, ασχέτως αν πιάνει ή δεν πιάνει το facsimile, ασχέτως αν υπάρχουν επίσημες ή μη προγνώσεις και ασχέτως αν έχετε broadband ή όχι.

Μέσα από πλήθος πραγματικών παραδειγμάτων και πρακτικών εφαρμογών, το σεμινάριο αυτό θα σας ανοίξει νέους ορίζοντες στην λήψη της μετεωρολογικής πληροφορίας, εκπαιδεύοντας σας σε όλες τις σύγχρονες μεθόδους λήψης των μετεωρολογικών πληροφοριών που έχουν αναπτυχθεί για τους ναυτικούς.

Μάθετε πως μπορείτε χρησιμοποιώντας το email του καραβιού, να λάβετε επίσημους χάρτες από τις μεγαλύτερες μετεωρολογικές υπηρεσίες του κόσμου, προειδοποιήσεις, advisories για τροπικούς κυκλώνες, metarea forecasts, παρατηρήσεις από παραπλέοντα πλοία, δορυφορικές μετρήσεις για τον άνεμο από τον δορυφόρο A-SCAT, Grib Files (Ψηφιακούς χάρτες καιρού). Μάθετε το χειρισμό των δημοφιλέστερων Grib Viewers και πώς να έχετε ΠΑΝΤΑ καιρό on board ΔΩΡΕΑΝ σε επίπεδο ψηφιακών χαρτών από τα πιο αξιόπιστα μοντέλα πρόγνωσης καιρού. Επίσης θα γίνει ειδική αναφορά στο δημοφιλές πρόγραμμα OPENCPN.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται στους αξιωματικούς γέφυρας ποντοπόρων πλοίων, οποιασδήποτε βαθμίδας καθώς επίσης και σε στελέχη γραφείου ναυτιλιακών εταιριών.

Περιεχόμενα σεμιναρίου

FTP Mail Service by NOAA, Saildocs, WWW via Internet, MailaSail, Zygrib, GribFiles, OpenCPN, qtVLM.

Που και Πότε

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, ώρα: 1000 – 1500, στην οδό Κεφαλληνίας 57 και Δωδεκανήσου, στον Πειραιά στις σύγχρονες εγκαταστάσεις τηςΕΙΜ. Για τον χάρτη της περιοχής πατήστε εδώ.

Κόστος

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 120€. Για σπουδαστές ΑΕΝ/ΚΕΣΕΝ προσφέρεται έκπτωση 30% και η τιμή διαμορφώνεται στα 84€. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται το υλικό παρακολούθησης, coffee breaks και η βεβαίωση συμμετοχής.

Εγγραφές

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας ενώ για εγγραφή πατήστε εδώ.

Εισηγητής

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Δρ. Νίκος Μαζαράκης, Φυσικός – Μετεωρολόγος, Καθηγητής Ναυτικής Μετεωρολογίας – Επιστημονικός συνεργάτης Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με πάνω από 4500 ώρες διδασκαλίας στη Ναυτική Μετεωρολογία σε ναυτικούς, στελέχη ναυτιλιακών εταιριών, ιστιοπλοϊκούς ομίλους και ιδιώτες (για βιογραφικό πατήστε εδώ).

Διαβάστε ακόμα