Πυρκαγιά σε περιπολικό SG-65 και σύγκρουση μιας ΤΠΚ Kilic μέσα σε 24 ώρες

Δύο μείζονα ατυχήματα μέσα σε 24 ώρες “μετρούν” οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις στο Αιγαίο: Το πρώτο συνέβη όταν, ΄΄οπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές από το ΓΕΝ, κατά την διάρκεια άσκησης επιχειρησιακής αξιολόγησης και συνεργασίας του Ναυτικού με την Ακτοφυλακή (η Ακτοφυλακή είναι ενταγμένη κανονικά στα επιχειρησικά σχέδια του τουρκικού Ναυτικού), σε ένα σκάφος της Ακτοφυλακής (SG-65) ξέσπασε πυρκαϊά, η οποία επεκτάθηκε στους χώρους των μηχανών με αποτέλεσμα το σκάφος να μείνει ακυβέρνητο.

Το σκάφος (τουρκικής σχεδίασης και ναυπήγησης) εκτελούσε ελιγμούς αποφυγής βολών όταν καπνοί άριχαν να βγαίνουν από το μηχανοστάσιό τους

Το επεισόδιο έγινε νοτιοανατολικά της Λέσβου στην περιοχή Καραμπουρούν και κρίνεται ως ιδιαίτερα σοβαρό, αφού εν συνεχεία το πλοίο δεν κατέστη δυνατό να πλεύσει αυτόνομα και … ρυμουλκήθηκε στην Σμύρνη!

Είναι το δεύτερο επεισόδιο πυρκαγιάς σε πλοίο που καταγράφουν οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις, με το πρώτο να αφορά την φρεγάτα TCG Gökçeada (F 494), κλάσης Ο.H.Perry, η οποία τυλίχθηκε στις φλόγες και τραυμάτισε πολλά μέλη του πληρώματος της.

To δεύτερο μείζον ατύχημα έγινε όταν τουρκική πυραυλάκατος, πιθανότατα κλάσης Kilic, συγκρούστηκε μέσα στον ναύσταθμο του Ακσάζ με άλλο σκάφος και επίσης τέθηκε εκτός λειτουργίας για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Tα συνολικά τρία μείζονα ατυχήματα σε χρονικό διάστημα λιγότερο από δύο μήνες δείχνουν ότι μπορεί βιομηχανικά να υπάρχει “έκρηξη” ναυπηγήσεων, στις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις, αλλά έχουν να γίνουν ακόμα πολλά προς την κατεύθυνση της αξιοπιστίας των μέσων.

defencenet.gr

Διαβάστε ακόμα