Διεθνές Ναυτιλιακό Συνέδριο με θέμα «Shipping Today» στη Λεμεσό

Αρχίζουν σήμερα στη Λεμεσό οι εργασίες του Διεθνούς Ναυτιλιακού Συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος 2013», που διοργανώνεται από το υπουργείο Συγκοινωνιών και το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας, σε συνεργασία με το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο και την Ένωση Πλοιοκτητών.

Το Συνέδριο με θέμα «Shipping Today» κατατάσσεται ανάμεσα στα σημαντικότερα ναυτιλιακά συνέδρια στον κόσμο και προσελκύει περισσότερους από 800 ναυτιλιακούς παράγοντες από 35 χώρες.

Μεταξύ άλλων ομιλητών, το Συνέδριο θα προσφωνήσουν ο γενικός γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Την εναρκτήρια τελετή, που θα αρχίσει στις 9:30, θα προσφωνήσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Καλωσορίζοντας τους συνέδρους σε εκδήλωση που έγινε χθες βράδυ στο προεδρικό μέγαρο ο κ.Αναστασιάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ναυτιλία θα διατηρήσει και θα επεκτείνει περαιτέρω τον ηγετικό της ρόλο, προς την επίτευξη της ανάπτυξης και της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, είναι δεσμευμένη για την επίτευξη αυτού του στόχου και θα προσφέρει κάθε βοήθεια για διευκόλυνση της ήδη πολύ καλής συνεργασίας μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Σημείωσε ότι η Κύπρος διαθέτει μια μακραίωνη παράδοση ως εξέχον διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, συνδυάζοντας μια κυρίαρχη σημαία και μια ναυτιλιακή βιομηχανία, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και πρότυπα ασφάλειας και προστασίας.

Το διεθνές νηολόγιο του νησιού, επισήμανε, είναι το τρίτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη και το δέκατο μεγαλύτερο στον κόσμο, ενώ η Κύπρος αποτελεί επίσης ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα πλοιοδιαχείρισης παγκοσμίως και το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Τέλος, ανέφερε ότι το συνέδριο δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ναυτιλιακού τομέα της Κύπρου, συμπεριλαμβανομένου του ευνοϊκού φορολογικού καθεστώτος της και του άκρως ειδικευμένου εργατικού δυναμικού της.

newsbeast.gr

Διαβάστε ακόμα