Σιγκαπούρη: Μη επανδρωμένο σκάφος σε άσκηση ασφαλείας

HIGHCREST_2015_Venus_16
Ένα μη επανδρωμένο σκάφος δοκιμάζουν οι ναυτιλιακές αρχές της Σιγκαπούρης ως ένα μέσο που θα δυσκολέψει τις επιθέσεις των πειρατών, κερδίζοντας τον απαραίτητο χρόνο μέχρι να επέμβουν οι άντρες του Λιμενικού.

Το μη επανδρωμένο σκάφος Venus 16 στη Σιγκαπούρη χρησιμοποιήθηκε σε μία άσκηση ναυτιλιακής ασφάλειας την περασμένη εβδομάδα με τη συμμετοχή πάνω από 900 ατόμων από 15 οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των ενόπλων δυνάμεων της Σιγκαπούρης, της αστυνομίας, των τελωνειακών και λιμενικών αρχών.

Η άσκηση “HIGHCREST 2015”, διοργανώθηκε από το Ναυτιλιακό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων της Σιγκαπούρης και περιελάμβανε την παρακολούθηση μιας “ομηρίας” ενός εμπορικού πλοίου και μια επίθεση τρομοκρατών από μικρό σκάφος. Κατά τη διάρκεια της άσκησης το μη επανδρωμένο σκάφος χρησιμοποιήθηκε για να κυνηγήσει ύποπτα σκάφη και να κρατήσει τους επιβάτες τους απασχολημένους μέχρις ότου να φτάσουν τα υψηλής ταχύτητας περιπολικά σκάφη αναχαίτισης του Λιμενικού Σώματος.
HIGHCREST_2015_Venus_16_2
Το Venus 16 είναι ένα από τα μη επανδρωμένα συστήματα που αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται από το Ναυτικό της Σιγκαπούρης για να υποστηρίξουν επιχειρήσεις ναυτικής ασφάλειας. Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο σε τοπικό επίπεδο από τη Singapore Technologies Electronics, το Venus 16 μπορεί να εκτελέσει διάφορους ρόλους, όπως τη διεξαγωγή περιπολιών, ως μέρος της πολυεπίπεδης ακτοπλοϊκής άμυνας του Ναυτικού ή για την υποστήριξη αντιμέτρων μέσω της διεξαγωγής υποβρύχιων σαρώσεων του βυθού, ενώ βελτιώνει σημαντικά την απόδοση του ανθρώπινου δυναμικού και μειώνει την έκθεση σε κινδύνους για τους ναυτικούς.

[adsanity id=33496 align=alignnone /]

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

Μήκος: 16 μέτρα
Πλάτος: 5 μέτρα
Βάρος: 22 τόνοι
Ταχύτητα: 25 κόμβοι
Μέγιστη ταχύτητα: 40 κόμβοι
Αντοχή:> 36 ώρες

Διαβάστε ακόμα