Συγχώνευση Triton και TAL International στον μεγαλύτερο επιχειρηματικό γίγαντα των Container!

Triple E container ship
Σε μια πράξη συγχώνευσης μεταξύ ίσων θα προχωρήσουν η Triton Container International και η TAL International Group, σύμφωνα μια από κοινού ανακοίνωση τους. Οι εταιρείες έχουν συνάψει μια συμφωνία σύμφωνα με την οποία θα διαθέσουν όλο τους το μετοχικό κεφάλαιο για να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο εκμισθωτή εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως, με έναν συνολικό στόλο εμπορευματοκιβωτίων περίπου 5 εκατ. teu και έσοδα από τα κέρδη συνολικής αξίας 8,7 δισ. δολαρίων.

Μετά τη συγχώνευση, η Triton και η TAL International θα συγκροτήσουν μια νεοσυσταθείσα εταιρεία συμμετοχών, την Triton International, με έδρα τις Βερμούδες, που αναμένεται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο Ed Schneider, συνιδρυτής και πρόεδρος της Triton θεωρεί ότι η συναλλαγή αυτή θα δημιουργήσει μια εταιρεία με βαθιά γνώση της βιομηχανίας, ενισχυμένες επιχειρηματικές δυνατότητες και με διευρυμένο μέγεθος στόλου. Τόσο η Triton, όσο και η TAL International έχουν καλή φήμη για την ικανότητα και την αξιοπιστία απέναντι στους πελάτες, τους προμηθευτές και τους παρόχους κεφαλαίου, γι’ αυτό, όντας περήφανος για όσα η Triton έχει καταφέρει τα τελευταία 35 χρόνια, πιστεύει ότι η ένωση των δυνάμεων της με την TAL International είναι ένα λογικό επόμενο βήμα στην εξέλιξη τους. “Ανυπομονούμε να φέρουμε σε επαφή την παρόμοια κουλτούρα μας αξιοπιστίας, υψηλής ποιότητας εξυπηρέτησης των πελατών και ομαδικής εργασίας”, κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Brian Sondey, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της TAL International, δήλωσε πως η πράξη αυτή θα μετασχηματίσει τις δυνατότητες και των δύο. “Οι βελτιωμένες δυνατότητες της νέας εταιρίας, η μεγαλύτερη κλίμακα και η βελτιωμένη ανταγωνιστικότητα σε επίπεδο κόστους θα μας τοποθετήσουν καλύτερα στο σημερινό soft επιχειρηματικό περιβάλλον και θα μας παρέχουν πολύτιμα λειτουργικά πλεονεκτήματα όταν η αγορά ανακάμψει”, προσθέτει.

Η Triton και η TAL International θα κατέχουν το 55% και το 45% του μετοχικού κεφαλαίου της νέας εταιρείας αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμα