Στιγμές αγωνίας για τις οικογένειες των ναυτικών του Εver Given

Στιγμές αγωνίας εξακολουθούν να ζουν οι οικογένειες των 25 Ινδών ναυτικών του Εver Given καθώς η Αρχή της Διώρυγας και η εταιρεία, στην οποία ανήκει το πλοίο, δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για το θέμα των αποζημιώσεων.

Το Ever Given έχει αγκυροβολήσει στην μεγάλη λίμνη στο κανάλι του Σουέζ από την στιγμή της αποκόλλησης του στις 29 Μαρτίου και με την αρχή του καναλιού του Σουέζ να αξιώνει 916 εκατομμύρια δολάρια από την ιαπωνική, ναυτιλιακή πλοιοκτήτρια εταιρεία Shoei Kisen Kaisha Ltd..

Λόγω των διαπραγματεύσεων σχετικά με το πρόστιμο η αρχή του καναλιού έχει δηλώσει ότι μέχρι την διευθέτηση του θέματος δεν θα αφήσει το πλοίο και το πλήρωμα να φύγει από την Αίγυπτο. Το πλήρωμα του πλοίου θα απελευθερωθεί μόνο μετά την καταβολή της αποζημίωσης, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι ανησυχίες για τις οικογένειες αυτών των ναυτικών.

Μόνο σε δυο μέλη του πληρώματος του πλοίου κοντέινερ Ever Given δόθηκε η άδεια από της αιγυπτιακές αρχές να γυρίσουν στο σπίτι τους στην Ινδία, λόγω έκτακτου προσωπικού θέματος που προέκυψε, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε αρχή του καναλιού του Σουέζ την Πέμπτη.

«Η προοπτική να κρατηθούν οι ναυτικοί μας προκαλεί σοβαρή ανησυχία», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ITF, Stephen Cotton.

Διαβάστε ακόμα