Σύγκρουση φέρι μποτ με containership εντός πυκνής ομίχλης

sugkrousi_ploivn_lodo_omoxlis_

Ένα μεθοριακό φέρι μποτ που μετέφερε περισσότερους από 80 επιβάτες προς το αεροδρόμιο συγκρούστηκε το πρωί της Τρίτης 19/2 με ένα κοντέινερσιπ στα ανοιχτά της Tuen Mun, εξαιτίας της κακής ορατότητας που από την ομίχλη που υπήρχε.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας είπε ότι η ορατότητα στην πλωτή οδό Urmston Road, ανοιχτά του Tap Shek Kok off είχε μειωθεί στα 370 μέτρα, όταν συνέβη η σύγκρουση γύρω στις 10.30 π.μ.

Μια εκπρόσωπος του υπουργείου είπε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε, αν και τα δύο σκάφη είχαν μικρές ζημιές στα κύτη τους, Τα σκάφη του Ναυτικού και του Λιμενικού έσπευσαν άμεσα προς το σημείο, ενώ τα αίτια του συμβάντος εξακολουθούν να ερευνώνται.

Το φέρι μποτ μετέφερε 82 επιβάτες και 10μελές πλήρωμα από το Shekou της Guangdong στο SkyPier στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ στο Λαντάου, και ύστερα από επιθεώρηση συνέχισε το ταξίδι προς το SkyPier, ενώ το νηολογημένο στο Χονγκ Κονγκ κοντέινερσιπ παρέμεινε στο σημείο για να βοηθήσει στην έρευνα.

Καθώς η ορατότητα ήταν μικρότερη από 3,7 χιλιόμετρα, οι αρχές εξέδωσαν μια προειδοποίηση στις 6 π.μ. για τους πλοιάρχους, τους πηδαλιούχους και τα μέλη του πληρώματος, συμβουλεύοντας τους να προχωρήσουν με ασφαλή ταχύτητα, να είναι πολύ προσεκτικοί και να εκπέμπουν τα κατάλληλα ηχητικά σήματα κατά την πλοήγηση ή την αγκυροβόληση στα νερά του Χονγκ Κονγκ.

Μετεωρολόγοι ανέφεραν ότι ένα ήπιο και υγρό θαλάσσιο ρεύμα αέρα προκαλεί τον ομιχλώδη καιρό στο Χονγκ Κονγκ.

Διαβάστε ακόμα