Σύγκρουση πλοίων στ’ ανοιχτά του Κουανγκτσόου [pics]

sigkrousi_ploiwn_

Το κοντέινερσιπ Hanjin Ningbo συγκρούστηκε με το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου Fortuna 98, 20 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά από το Κουανγκτσόου (Quanzhou) της Κίνας.

Το ατύχημα συνέβη την Παρασκευή 30 Μαΐου, περίπου στις 1 π.μ. τοπική ώρα και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί ζημία στο Fortuna 98. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς ή για περιβαλλοντική ρύπανση.

Το Hanjin Ningbo ήταν καθ ‘οδόν από το Βιετνάμ προς τη Νότια Κορέα με 20μελες του πλήρωμα επί του πλοίου και φορτωμένο με 779 TEU όταν χτύπησε το Fortuna 98, η οποία κατευθυνόταν από το Λιανγιουνγκανγκ (Lianyungang) προς το Ζουχάι (Zhuhai) με επταμελές πλήρωμα επί του πλοίου.

Το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου υπέστη βλάβη στη δεξαμενή έρματος και διακοπή ρεύματος λόγω εισροής υδάτων. Και οι 7 ναυτικοί του Fortuna 98 μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη Nanjin Nigbo.

Το Ναυτικό και Διασωστικό Κέντρο του Κουανγκτσόου (Maritime Search and Rescue Center – QMSRC) έθεσε σε εφαρμογή ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης και απέστειλε διασωστικά πλοία στο σημείο. Το Fortuna 98 ρυμουλκήθηκε στο πλησιέστερο λιμάνι (κοντά στον τερματικό σταθμό της Sinopec στο Shihu) την επόμενη μέρα. Το πλοίο εξακολουθεί να διατρέχει κίνδυνο βύθισης.

Σύμφωνα με το QMSRC, η ορατότητα στην περιοχή κατά τη στιγμή της σύγκρουσης έφθανε μόλις το 1 ναυτικό μίλι, γεγονός το οποίο πιθανότατα μπορεί να προκάλεσε το ατύχημα.

Δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με ζημιές στο χωρητικότητας 2.553 TEU Hanjin Ningbo (κατασκευασμένο το 2007) που διοικείται από την κορεατική Dae Ah Shipping Co Ltd.

sigkrousi_ploiwn_ (2)

sigkrousi_ploiwn__

Διαβάστε ακόμα