Συμφωνία 300 εκατομμυρίων της Maersk Tankers με τη Samsung

maersk_

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

H Maersk Tankers, μια μονάδα με έδρα την Κοπεγχάγη του ομίλου Maersk Group, δήλωσε την Παρασκευή ότι έχει υπογράψει ένα συμβόλαιο ναυπήγησης 300 εκατομμυρίων δολαρίων με το ναυπηγείο της Samsung Heavy Industries Ningbo στην Κίνα ζητώντας εννέα δεξαμενόπλοια μεσαίου βεληνεκούς.

Η εταιρεία ανέφερε ότι η επένδυση είναι “μια σαφής ένδειξη της δέσμευσης της Maersk Tankers να παραμείνει στην κορυφή του κλάδου των δεξαμενόπλοιων μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου”.

Τα εννέα δεξαμενόπλοια θα έχουν το καθένα χωρητικότητα 49.940 DWT και πρόκειται να παραδοθούν το 2017 και το 2018.

Η σύμβαση υπογράφηκε στα γραφεία της Maersk Tankers στην Κοπεγχάγη από τον Claus Grønborg, Αντιπρόεδρο και Επικεφαλή του τμήματος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Maersk Tankers και έναν εκπρόσωπο από το γραφείο του Λονδίνου της Samsung.

Σχολιάζοντας την παραγγελία, ο Grønborg είπε ότι τη βλέπει σαν επόμενο βήμα για την ανανέωση του στόλου της Maersk Tankers. “Τα πλοία θα υποστηρίξουν την πρωτοπόρα στρατηγική μας στον τομέα της μεταφοράς παραγώγων πετρελαίου και θα διατηρήσουν την ισχυρή προσήλωσή μας στην οικονομική αποδοτικότητα. Η ανανέωση του στόλου μας θα μας βοηθήσει να μείνουμε περιβαλλοντικά αποδοτικοί, ανταγωνιστικοί και καλύτερα εξοπλισμένοι για να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις των πελατών μας”, αναφέρει.

Διαβάστε ακόμα